Кућа Добрих Вести

Login

Смиљанић и Србија победили у Порпету

Оцените овај чланак
(1 Глас)


porpetonemanjanapostoljuПОРПЕТО - Немања Смиљанић, јуниорски репрезентативац Србије у гађању глинених голубова – трап, освојио је поново прво место на финалном турниру јуниорског Светског купа у италијанском граду Порпету. Он је и лане био први.


Други српски репрезентативац Максим Егеља је такође постигао леп успех,  гађао је у финалу и заузео одлично пето место док је високо пласиран био и Борко Васиљевић, трећи члан наше селекције, на деветој позицији!
Прво место освојила је и репрезентсција Србије са 341 голубом (Смиљанић 117, Егеља 113, Васиљевић 111)  испред прве селекције Италије са 331 и друге селекције Италије са 327 голубова. Укупно јер било 13 селекција. Прошле године Србија је била друга!
Ово је друга победа Немање Смиљанића у јуниорском Светском купу ове године. Пре месец дана тријумфовао је у Сулу у Немачкој и поставио сениорски државни рекорд од 122 голуба у основном делу!
PORPETONEMANJASMILJANIC2- Изузетно сам задовољан учешћем у Порпету – каже селектор Дејан Михајловић.- Постигли су високе резултате и то буди оптимизам пред учешће на Шампионату Европе у Сулу у Немачкој од 30. јула до 1. августа.
Смиљанић је са 117 голубова ушао у финале као други, Егеља је имао 113 голубова и био је четврти, док је Васиљевић са 111 голубова  био девети али и он био веома близу финала које је вредело 112 голубова.
У финалу Смиљанић је са 13:11 победио Андреу Боериа (Италија) и освојио златну медаљу.
Коначни пласман: 1 Немања Смиљанић (Србија), 2. Андре Боери (Италија), 3. Јустус Хиле Тилс (Немачка), 4. Карло Зандоменеђи (Италија), 5. Максим Егеља (Србија), 6. Синде Крагсруд (Норвешка).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 јул 2013 13:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија