Кућа Добрих Вести

Login

Рајовић четврти на Балканијади

Оцените овај чланак
(0 гласова)

BALKANIJADAGAJICIcSAREPREZENTATIVCEMМИРКУРЕА ЦИУЦ - Душан Рајовић, кадетски репрезентаивац Србије, бициклиста краљевачког ЦЦН Металца, освојио је четврто место на Шампионату Балкана у вожњи на хронометар у румунском граду Миркуреа Циуц. Рајовићу је недостајала 21 секунда да се окити бронзаном медаљом!


У јуниорској конкуренцији најбољи пласман забележио је млади ас Партизана Душан Калаба освајањем 11. места.
Код кадета славио је Михаел Кристодолос (Кипар) који је имао 12 секунди боље време од Николаја Генова (Бугарска), док је бронзу са 13 секунди слабијим временом освојио Емил Дима из Румуније. Рајовић је на четвртом месту имао 34 секунде заостатка. Димитрије Жарковић Ђолаи кадет Спартака пласирао се на пето место са 39 секунди засостатка, док је  Дарио Нимчевић (Спартак) завршио  на десетом месту са 49 секунди заостатка.
У кадетској трци балканску титулу освојио је  Валентин Ничев из Бугарске са 29 секунди бољим временом од Онира Балкана из Турске и 46 секунди предности пред трећепласираним Јованом Јовановским из Македоније. Душан калаба на 11. месту има 1,52 минунат заостатка, а Милош Миладиновић на 20. позицији 2,56 минута слабије време. Милан Драгојевић, трећи јуниор Србије није завршио.
- Рајовић је био веома близу медаље – каже Саша Гајичић селектор за млађе категорије БСС коме у стручном тиму асистира Дејан Перчић тренер суботичког Спартака. – У јуниорској трци имали смо проблема са опремом. Хрнометар је скупа и захтевна дисциплина и ту не можемо да се меримо са богатијим и боље опремљеним репрезентацијама. Очекујем много боље резултате у друмској трци
 у недељу.
Председник Техничког комитета Балканске бициклистичке уније (БЦУ) је српски бициклистички званичник Драган Достанић. У судијском тиму на Балканијади је српски судија Марија Крстић. Као гости организатора су истакнуте српски комесари Небојша Попов и Марко Живановић.
Српски бициклистички радник, комесар УЦИ за допинг контролу Марко Прочикевић је генерални секретар Балканске бициклистичке уније (БЦУ).
На Шампионату Балкана учествују бициклисти из Албаније, БиХ, Бугарске, Кипра, Грчке, Македоније, Молдавије, Румуније, Србије и Турске. Нема такмичара из Црне Горе. Стартовало је 26 кадета и 27 јуниора.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 03 август 2013 14:05
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија