Кућа Добрих Вести

Login

Српски осмерац с кормиларом у полуфиналу СП за јуниоре

Оцените овај чланак
(0 гласова)

plivaciTРАКАИ - Веслачки репрезентативци Србије у осмерцу с кормиларом пласирали су се у полуфинале Светског првенства за јуниоре у литвансом Тракаију.

Осмерац у саставу Урош Маринковић, Бојан Дошљак, Никола Кекић, Никола Селаковић, Љубомир Гаврић, Мартин Мачковић, Виктор Пивач, Алекса Станковић и кормилар Матеја Јошић победили су у својој квалификационој групи и директно се пласирали у полуфинале, које је на програму у суботу, објавио је Веслачки савез Србије.

Они су остварили резултат од пет минута, 52 секунде и 69 стотинки, што је био укупно трећи најбољи резултат у квалификацијама.
Директан пласман у полуфинале обезбедиле су и посаде Аустралије, Литваније, Румуније, Холандије, Немачке, Велике Британије и САД.
„Наши момци су у осмерцу добро извеслали трку. Иако су им Аустралијанци стално „дисали за врат“ и без форсираног финиша успели су да освоје прво место. Сачували су снагу и показали да имају резерву за још боље резултате и квалитет за сам врх“, рекао је тренер репрезентације Србије Александар Ивковић.
Он је оценио да веслаче сигурно очекује тежак посао пошто су квалификације наговестиле да ће у овој дисциплини бити неизвесно и отворено. Кандидати за одличја су, навео је он, поред Србије, Немци, Италијани, Британци, Аустралијанци, Румуни.Д у

Данас у скифу - борба за полуфинале

Иначе, сутра после дана предаха на стазу излазе Александар Беђик и Игор Лончаревић у двојцу без кормилара и Андрија Шљукић у скифу који ће се борити за пласман у полуфинале. Састав четвртфиналних група биће познати данас поподне пошто се заврше репасажи у овим дисциплинама.
„Двојац без кормилара и скиф су максимално спремни за нови изазов на шампионату. Покушаћемоп да код Беђика и Лончаревића до сутрашње трке исправимо неке ствари које нису функционсале у квалификацијама. Што се тиће Шљукића у односу на састав четвртфиналне групе видећемо какву ћемо тактику направити за само трку. Било би добро када би до полуфинана стигао без превише напрезања, али у сваком случају простора за калкулације готово и да нема јер крећу борбе без поправног“, рекао је Ивковић.

                                                                                                      Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 09 август 2013 00:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија