Logo
Одштампајте ову страницу

Шљукић светски вицепрвак у скифу, осмерац трећи на свету

Оцените овај чланак
(2 гласова)

veslanjeБЕОГРАД - Српски веслач Андрија Шљукић освојио је сребрну медаљу у финалу скифа на Светском првенству за јуниоре у литванском Тракаију, док је осмерцу са кормиларом припала бронза.


Осмерац је наступио у саставу Урош Маринковић, Бојан Дошљак, Никола Кекић, Никола Селаковић, Љубомир Гаврић, Мартин Мачковић, Виктор Пивач, Алекса Станковић и кормилар Матеја Јошић.
„ Задовољни смо наступом свих наших посада у Литванији. Сви момци су дали свој максимум, приказали изванредне трке и на крају, у огромној конкуренцији, донели Србији сребро и бронзу“, оценио је наступ јуниора у Тракаију селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.

Шљукић: Сјајна трка коју ћу памтити целог живота
Иако сам постао светски вицепрвак нисам у потпуности задовољан јер сам веровао да могу и до злата. Ипак, Пољак је био бољи за длаку а драго ми је да је баш он постао првак јер се ради о изузетном веслачу и великом човеку. Одвеслао сам финале како смо се и договорили. Пољак ми је мало више побегао после првих 1.000 метара али то ме није обесхрабрило. Одлучно сам ушао у другу половину трке, смањивао предност али није било времена да га и скроз претекнем. Сјајна трка коју ћу памтити читавог живота“, истакао је нови светски вицешампион Шљукић.
Српски осмерац је добро стартовао. Првих 500 метара је извеслао треће време, иза Немаца и Румуна који су најбоље повукли. Ипак, тада наши момци преузимају ствари у своје руке. Следећих 500 метара прво су пали Румуни, а потом и Немци и у другу “хиљадарку” европскли прваци су ушли као први. У тим тренуцима су показали сву своју снагу.
Веслали су као један, чврсто државши челну позицију, али су у последњих стотинак метара изгубили дах. Немци и Италијани су опасно надирали и у последњем завеслају су претекли наше момке који су на крају освојили бронзану медаљу.

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 август 2013 20:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015