Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевић и Козомара победили у Зеници

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zenicamilosborisavljevicЗЕНИЦА - Милош Борисављевић из ЦЦН Металца освојио је прво место у брдској трци Зеница – Сметови испред друга из клуба Марка Станковића, док је треће место припало Ћорићу из Тузле.


У критеријумској трци “Трофеј Зенице” славио је Никола Козомара из ОБК Београда испред Борисавељвића (ЦЦН Металац) који су дошли соло на циљ, док је треће место припало Јовићу из Тузле. Дејан Марић из крагујевачког Радничког био је четврти а Марко Станковић из ЦЦН Металац пети.
У јуниорској трци прво и друго место припало је бициклистима из Тузле, док је трећи завршио јуниор Партизана Душан Калаба. У добро организованим тркама, учествовали су бицклисти из БиХ, Хрватске и Србије.
- Одлазак у Зеницу дошао је у добром тренутку, јер нисмо успели да обезбедимо учешће репрезентације на трци у Чешкој и ово је добро дошло да се пред трку Бициклистичке лиге Србије у недељу у Чачку осети такмчарска атмосфера – каже Радиша Чубрић, тренер ЦЦН Металца и селектор репрезентације Србије.- Од 2. до 6. септембра је трка “Око Бугарске” у нешто скраћеном облику па ће и то бити прилика да се испита форма пред СП у Тосакни од 22. до 29. септембра.
Да ли се већ зна какав је положај Србије на УЦИ листама на основу којих ће се одређивати број учесника на Шампионату света?
- Чешка је била интересанта да Борисављевић, који је у одличној форми, покуша да освоји још неки бод. УЦИ ће највероватније у понедељак објавити коначне ранг листе. Имамо сигурно једно место за трку мушкараца у елити које је обезбедио Иван Стевић пласманом међу првих 200 на Европа тур листи, и сигурно најмање три места за возаче до 23 године.  Нема ограничења за пријаву јуниора и јуниорки – објаснио је Чубрић.- Потребно је да учешће у Тоскани не гледмо само кроз призму спортског резултата већ и и као улагање у будућност, да пружимо шансу квалитетним бициклистима да осете атмосферу и стекну драгоцена искуства. Знам да је финансијска ситуација тешка и да не смемо да водимо “туристе”, али мислим да имамо неколико квалитетних бициклиста и младих бициклисткиња који заслужују шансу на планетарном шампионату.
Србија је, у категорији елита,  тренутно 28. од 38 нација које су освајале бодове у Европа туру са 239,67 поена. Лавовски део донео је Иван Стевић 136,67 који је тренутно 40.  у конкуренцији 1.106 бициклиста.
У конкуренцији такмичара до 23 године Србија је на листи Европа тура 26. од 34 нације са 54 бода. Све земље које  после 15. августа буду на ранг листи од 21. до 27. места имају право на три стартера на Шампионату света.
На УЦИ листи жене – елита Србија је 54. са 22 бода у конкуренцији 68 земаља.
Србија није освојила ни један поен за овогодишњи светски Куп нација за јуниоре.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 17 август 2013 20:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија