Кућа Добрих Вести

Login

СП у веслању: Марјановић и Филиповић у репесажу

Оцените овај чланак
(3 гласова)

dublllllЧУНГЈУ - Другог дана Светског првенства за сениоре у Јужној Кореји од српских посада наступио je само дубл скул Марко Марјановић и Александар Филиповић, који су у понедељак, рано ујутру по средњеевропском времену, са резултатом 6:30,12 заузели четврто место у првој групи квалификација, па ће прилику за пласман у полуфинале морати да траже кроз репесаж у среду. 

 

Прва два места која су доносила директан пласман међу 12 најбољих веслача из ове квалификационе групе освојили су чамци Норвешке (6:09,59) и Италије (6:12,90), док ће трећепласирана Аргентина (6:14,72), петопласирана Кина (6:59,80) и шестопласирани Пакистан (7:34,36), попут нашег чамца, у репесаж.


„Марјановић и Филиповић су имали изузетно јаку групу у којој су Норвежани и Италијани већ на старту шампионата показали да су најозбиљињи кандидати и за титулу. Упркос томе наш чамац је био у трци првих 500 метара. Ипак, када су наши момци ушли у другу „хиљадарку“ било је очигледно да је било готово немогуће да у таквој конкуренцији дођу до једног од прва два места која су водила директно у полуфинале. Тада су успорили, доневши најбоље могуће решење у том тренутку, и са најмањим могућим утрошком енергије завршили трку. Своју прилику за полуфинале тражиће у среду“, оценио је учинак дубл скула у квалификацијама селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић.


Марјановић и Филиповић су после првих 500 метара били на трећем месту, али су на уласку у другу половину трке пали на четврто и та тој позицији су остали до краја. Из друге групе квалификација директан пласман у полуфинале изборили су чамци Велике Британије (6:13,30) и Новог Зеланда (6:16,84), а из треће посаде Литваније (6:11,49) и Немачке (6:17,33).

 

Трећег дана шампионата такмиче се двојац и четверац без кормилара

 

Трећег дана шампионата на стази ће се од српских посада наћи двојац без кормилара и четверац без кормилара који ће у ноћи између понедељка и уторка по средњеверопском времену веслати у репесажима ових дисциплина. За пласман у полуфинале српски двојац Ненад Беђик, Никола Стојић ће се за једно од два места која воде међу 12 борити од 3,49 ч са чамцима Немачке, Румуније и Канаде, док ће тешки четверац Милош Томић, Радоје Ђерић, Милош Васић, Горан Јагар за пробој међу 12 најбољих веслати у 4,59 часова са Хрватском, Румунијом, Норвешком и Индијом у групи репесажа из које три најбоља чамца настављају борбу за медаље.


„ Двојац је у јакој групи и свакако ће морати да одвесла максимално уколико жели да спречи изненађење. С друге стране четверац, мислим, да не би требало да има превеликих проблема да освоји једно од прва три места која воде у полуфинале“, казао је Небојша Илић.

                                                                           Извор: Кућа добрих вести/Веслачки савез Србије


Последњи пут измењено среда, 24 јануар 2018 15:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија