Кућа Добрих Вести

Login

Два наша чамца директно у полуфинале Минхена

Оцените овај чланак
(0 гласова)

vasic-djeric-vukovic-jagar-lucern-2011-uvodnaМИНХЕН - На трећем Светском купу у веслању, који је данас почео у Минхену, од три посаде које представљају Србију, две су ушле директно у полуфинале, док је двојац без кормилара у репесажу.

У овом последњем овогодишњем Светском купу лед је први пробио наш четверац без кормилара у саставу Милош Васић, Горан Јагар, Миљан Вуковић и Радоје Ђерић који је у првој групи квалификација с временом 6:10.90 освојио друго место и тако се директно пласирао у полуфинале (субота 14,19 ч), наводи се у данашњем саопштењу Веслачког савеза Србије, достављеном Кући добрих вести.

Директан пласман међу 12 најбољих из ове групе квалификација изборили су и првопласирана Велика Британија (6:06.53) и трећепласирана Румунија (6:12.50), док су Чешка (6:36.06) и Пољска (6:43.55) отишле у репесаж. Наш чамац је после првих 500 метара био на последњем, петом, месту. Међутим, од тог тренутка је почео да појачава ритам и већ на половини трке је избио на треће место. То га није задовољило па је у последњој четвртини трке стигао и престигао Румунију и тако кроз циљ прошао као други.

И Ива Обрадовић се директно пласирала међу 12 најбољих у Минхену. У четвртој квалификационој групи женског скифа наша најбоља веслачица је с временом 7:49.23 освојила друго место и заједно са првопласираним чамцем Новог Зеланда (7:45.76) докопала се полуфинала (субота, 15,43).

Треће, четврто и пето место заузеле су посаде Зимбабвеа (5:57.56), Италије (8:03.42) и Мексика (8:30.77) па ће своју шансу за полуфинале тражити кроз репесаж. Ива је нешто слабије стартовала. После 500 метара је била четврта, али је тада, у њеном стилу, почела да „гази“. Већ у другу половину трке је ушла као друга и тај пласман је сачувала до краја.

Двојац без кормилара Никола Стојић, Ненад Беђик није успео да се директно пласира у финале ове дисциплине пошто је у другој групи квалификација с временом 6:43.25 заузео треће место. У финале је директно отишао само првопласирани чамац Новог Зеланда (6:31.99), док ће другопласирани Италијани (6:39.21), четвртопласирани Аустралијанци (6:48.85) и петопласирани Шпанци (7:06.84), попут наше посаде, у репесаж који је на програму у суботу од 13,37 часова.

Светски куп у Минхену последња је велика провера пред Олимпијске игре у Лондону, на којима ће Србију представљати две посаде - двојац без кормилара и четверац без кормилара.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 јун 2012 01:40
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија