Кућа Добрих Вести

Login

Андреа Арсовић председник Партизана

Оцените овај чланак
(1 Глас)

andreaidonevicfotojarunovicБЕОГРАД -  Андреа Арсовић, српска олимпијка, европска шампионка, победница Светског купа и вишеструка државна шампионка, избрана је за председника Стрељачког клуба Партизан на ванредној Скупштини у Београду.
За Андреу Арсовић су гласала 22 делегата колико је присуствовало седници. Скупштна има 26 делегата.


За генералног секретара изабран је Драган Доневић.
У Управни одбор изабрани су Вељко Јовановић, Јелена Бановић, Милан Приможић и Бранислав Бојка.
Делегати су прихватили оставке бившег председника УО Зорана Пашалића и председника Скупштине Партизана Младена Франовића, док је досадашњи секретар Душан Кукрик разрешен дужности.
-Клуб воде некадашњи  и садашњи стрелци и то је најваће гаранција да можемо да наставимо се успесима – рекао еј Драган Доневић који је и теренер клуба.- Имамо много младих стрелаца и пажња ће бити усмерна на њих, јер они су будућност  Партизана и српског стрељаштва. Наравно, уз помоћ пријатеља клуба, родитеља и спонзора имамо велику обавезу и да за врхунске стрелце, јер је Партизан увек давао репрезентативце, омогућимо све услове за тренинге, припреме и напредовање јер је циљ да у Рију 2016. имамо олимпијце из наших редова.
Партизан је пошао стопама Новог Сада где је председник активни такмичар, такође олимпијац Немања Миросављев а директор клуба репрезентативац Драган Марковић.
Андера Арсовић (26 година), ове године је једна од најуспешнијих такмичарки у свету на Светским куповима са два злата у Чангвону и Форт Бенингу у троставу, а у каријери са ових такмичења има сребро из Минхена 2012. и бронзу и Форт Бенинга 2010. Са Шампионата Европе ваздушном пушком има злато  из Меракера 2010. и бронзу из Виерумакиоја 2012.
Ове године освојила је и медитеранску бронзу у троставу. На Светском купу у Чангвону у марту ове године  са 419,7 поставила је светски рекорд који је Кинескиња Ву оборила у јулу  у Гранади (421). МК пушком тростав је четврта а ваздушном пушком шеста на светским ранг листама.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија