Кућа Добрих Вести

Login

Фрис девети на СП у Будимпешти

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rvanjebudimpestatrenerRadojevicFrankovicFrisselektorMijatovБУДИМПЕШТА - Кристијан Фрис српски рвач, заузео је девето место у конкуренцији 39 рвача у категорији до 60 кг на сениорском Шампионату света у Будимпешти у грчком римском стилу.


Други српски представник Дејан Франковић у категорији до 96 кг пласирао се на 25. место у конкуренцији 37 такмичара.
Фрис је у поражен у другој борби репесажа за бронзану медаљу док је Дејан Франковић поражен у првом колу.
Фрис је у првом  мечу са 5:0 савладао Сотоа из Панаме, а у другом, за улазак у четвртфинала поражен је са 7:0 од Бугарина Иве Серефимова Ангелова, који се  у наставку такмичења пробио до финала и “повукао” Фриса у репесаж.
У првој борби репесажа за бронзу, Фрис је са 4:0 победио Лопеза из Колумбије, али га је у другом мечу савладао са 5:0 Пољак Барсегјан.
Франковић је у првој борби изгубио од Белоруса Храбовика са 8:1. Белорус је касније дошао само до четвртфинала тако да Франаковић није прошао у репесаж.
Другог дана, у недељу 22. септембра, на струњаче ће изаћи Александар Максимовић (до 66 кг) и Виктор Немеш (до 74 кг). Максимовић ће се у првом колу састати са представником Аустрије, у другом са бољим из дуела рвача из Бразила и Колумбије.
Виктор Немеш за противника у првом колу имаће репрезентативцса Азербејџана а у његовој тежинској категорији, као и код Максимовића има по 39 рвача.
Александар Максимовић је двоструки јуниорски првак Европе и вицешампион света и власник је две еврпске сениоркс бронзе у  Диселдорфу 2011. и Београду 2012.
Пласмани на СП у Будимепшти, грчко римски стил, први дан, категорија до 55 кг: 1. Чол Вон Јун (ДНР Кореја), 2. Гиујин Чои (Кореја), две бронзе: Петер Модош (Мађарска) и Роман Амојан (Јерменија). Укупно 33 рвача.
До 60 кг: 1. Иво Ангелов Серафимов (Бугарска), 2. Иван Кујлаков (Русија), две бронзе: Сеунг Јае Ву (Кореја) и Елмират Тасмурадинов (Узбекистан)...9. Кристијан Фрис (Србија). Укупно 37 рвача.
До 84 кг: 1. Талеб Нариман Нематпоур (Иран), 2. Саман Ахман Тахмаслу (Азербејџан), две бронзе: Јавид Хазатау (Белорусија) и Виктор Лоринц (Мађарска). Укупно 35 рвача.
До 96 кг: 1. Никита Мелников (Русија), 2. Артур Алексаниан (Јерменија), две бронзе;: Шалва Гадубадзе (Азербејџан) и Балаж Киш (Мађарска) ...25. Дејан Франковић (Србија). Укупно 37 рвача.
У недељу су борбе у категоријама  до 66, до 74. и до 120 кг.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 21 септембар 2013 23:23
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија