Кућа Добрих Вести

Login

"Олимпијски час" сестара Молдован у Ивањици

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1OKSSESTREMOLDOVANUIVANJICIИВАЊИЦА - Кајакашице Оливера и Николина Молдован, „бронзане“ са СП ове године одржале су „Олимпијски час“ у организацији Олимпијског комитета Србије на платоу испред Дома културе у Ивањици  .


Учесници „Олимпијског часа” прошли су кроз пет станица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање противника, изузетност и јединство духа, тела и ума. На свакој од станица научили су понешто о историји олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Председник општине Ивањица Миломир Зорић поздравио је ђаке на отварању “Олимпијског часа”: - Драго ми је да данас могу да поздравим вас - будуће шампионе. Иако кажу да је у спорту важно учествовати, ипак је важно да се нађете и на једном од прва три места. Посебно ми је драго што су кајакашице Николина и Оливера Молдован данас са нама, јер планирамо да развијемо кајак у нашем граду. Ово је сјајно организована манифестација и волео бих да убудуће буде више оваквих догађаја у Ивањици.

У оквиру „Олимпијске трибине” сестре Молдован су старијим основцима причале о свом спортском развоју и каријери и објасниле им које су предности бављења спортом и зашто је битно поштовати олимпијске вредности како у спорту тако и у свакодневном животу. Најмлађи основци су имали прилику да кроз ”Олимпијску бајку” науче више о олимпијским играма.
- Кајаком се бавим већ 12 година. За то време сам много путовала и упознала много пријатеља. То је дивно и препоручујем вам да се бавите спортом. Ипак, школа је та која вас учи раду и дисциплини. Уколико нисте успешни у школи и не створите радне навике, не можете успети ни у спорту - рекла је Николина Молдован.

Оливера Молдован је посебно истакла да јој је лепо у друштву ђака – будићих спортиста и олимпијаца:
- Драго ми је да смо део олимпијског каравана. Много смо слушали о овом пројекту од других спортиста који су учествовали и сви смо заиста одушевљени идејом да најмлађима пренесемо искуства. Надам се да ћемо и у будућности имати прилике да учествујемо у догађајима које Олимпијски комитет Србије организује  и да уведемо децу у свет спорта и олимпизма.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 септембар 2013 15:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија