Кућа Добрих Вести

Login

Киша покварила спектакл на СП

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1bicklitoskanaborisavljevicicubricФИРЕНЦА - Радиша Чубрић, селектор сениорске бициклистичке репрезентације  није задовољан како су српски бициклисти  завршили учешће на Шампионату света у Тосани:


- Једини резултат вредан пажње је 31. место Јелене Ерић у трци за јуниорке и у развој ове бициклисткиње морамо да улажемо још више, она је једна од наших узданица за Рио. Стевић није завршио трку у елити. Возио је у групи све до кругова у Фиренци када су почели и падови, као домине, и сишао је са бицикла. Реалност је да би и да је време било идеално, са муком завршио трку јер није имао адекватне припреме. Што се тиче бициклиста до 23 године, Јован Зекавца је пружио највише, мало је недостајало да заврши трку. Милош Борисављевић, од кога сам највише очекивао још једном није имао дан. Марко Даниловић је возио за нијансу слабије од тренутне форме.  Овакав биланс је наша реалност, добили смо онолико колико смо улагали у програме и како одлазимо на трке. Оно чиме можемо да будемо задовољни је чињеница да смо имали квалифковане возаче за елиту и до 23 године што није ни мало лако, неке земље нису успеле ни то.
Оцењујући трку у елити, Чубрић је подвукао:
- Италијани су доминирали током већег дела, Шпанци су преузели команду у финишу, али је сналажљиви и чврсти Португалац Кошта победио по оној народној “Док се двојица свађају - трећи користи”. Италијани су остали без медаље на жалост великог броја навијача. Највећи губитник је Шпанац Валверде који је, по мом мишљењу,  поклонио титулу Кошти. Свака част бициклистима, киша је била ужасна, нисам доживео такво невреме на шампионатима света, брисачи на колима су били немоћни, много падова и хаос  утицали су и  на коначан расплет јер су бројни фаворити одустали. Ово је једна од најтежих трка које сам гледао не толико због стазе колико због паклених временских услова и по томе ће се, сигуран сам, дуго памтити.
У трци за жене – елита одустала је Драгана Ковачевић, а у трци јуниора Лука Котур.


Последњи пут измењено понедељак, 30 септембар 2013 17:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија