Кућа Добрих Вести

Login

Микец и Златић гости Олимпијског комитета САД

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KOLORADOANDRIJAIDAMIRКОЛОРАДО СПРиНГС - Андрија Златић бронзани са ОИ у Лондону и Дамир Микец бронзани са МИ ове године, на позив Олимпијског комитета САД бораве у главном тренинг центру ОКС САД у Колораду Спрингсу.


- Центар је прекрасан и налази се на 1.900 метара надморске висине а град има 300 сунчаних дана у години – каже у првом рапорту Дамир Микец.- Услови су изванредни и нисмо ни у сну могли да замислимо овако нешто. Обојица смо одушевљени комплексом који је велики и прелеп, а о оваквој стрељани можемо само да сањамо. Види се на сваком кораку да су много уложили у овај центар где иначе стално живи и тренира преко 100 америчких спортиста, међу којима су и стрелци. Тренутно су на припремама и амерички рвачи и дизачи тегова, а овде се припремао и пливач Мајкл Фелпс пред Олимпијске игре у Пекингу и Лондону.
Андрија Златић и Дамир Микец се слажу да су ово до сада најбоље припреме на којима су били, а “кривац” је главни тренер  америчких стрелаца пиштољем и домаћин српским олимпијцима Сергеј Лузов, рођен у Немачкој ДР а одрастао у Украјини. Био је шампион света и светски рекордер у гађању трчећег вепра да би 1996. постао главни тренер у САД!
- Тренирамо са шесторицом најбољих “пиштољаша” САД које знамо још од раније, све су то добри и квалитетни стрелци, а акценат је стављен на вежбу нових правила финала, тако да су то већином дуелна гађања па се током тренинга код свих осети тензија па и трема, што је јако добро! Поготово што понекад домаћин припреми и поклон за победника дана па су са тим и дуели занимљивији и неизвеснији. До сада смо се концентрисали углавном на МК пиштољ, а од следеће недеље ћемо више тренирати ваздушним оружјем, где ће нам се придружити и Украјинка Олена Костевич која сада такође тренира МК...
Микец и Златић се захваљују Олимпијском комитету Србије на финансијској подршци као и Стрељачком савезу САД на позиву и гостопримству:
- Припреме ће нам веома добро доћи пред почетак нове сезоне одмах по повратку у Србију 13. октобра, јер се 18. октобра и Андрија и ја учествоваћемо  у Бундес лиги у којој ја, иначе, дебитујем за Кевелар где гађају Златић и Јасна Шекарић, тако да ћемо пропустити прво коло Купа Србије. Наравно Златића чека и почетком новембра финале Светског купа у Минхену.
Домаћини су припремили и леп програм за време боравка Златића и Микеца. Планиран је излет на 5.000 м висок Пикс пик, али и посета лабораторији Николе Тесле у којој је вршио већину експримената. У њој је и музеј Николе Тесле, уз наш у Београду, једини у свету.

Избор: Кућа добре вести


Последњи пут измењено недеља, 06 октобар 2013 14:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија