Кућа Добрих Вести

Login

За викенд пливачки "Ламбашин меморијал"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1plivanjejelickurbanovciciricdjordjevicfilipovicБЕОГРАД - Пливачки клуб Београд под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда и уз велику помоћ и сарадњу ПС Београда, ПС Србије, Министарства омладине и спорта Србије  и СЦ „11. април“ организоваће у суботу и недељу 21. „Меморијал Анте Ламбаша“ у 50 – метарском базену Спортског центра „11. април“ у Новом Београду.


- Ово је још једна лепа спортска манифестација која ће, сигуран сам, украсити октобар у Београду – рекао је Драган Ћирић из Секретријата за спорт и омладину Београда на конференцији за медије.- Биће то, уједно, и најбоља промоција пливачког спорта у нашем граду који је последњих година забележио сјајне резултате и надам се да ће многи млади пливачи добити прилику за праву афирмацију.
Председник Пливачког савеза Београда Иван Ђорђевић захвалио се Секретаријату за спорт и оладину Београда на подршци да се ово угледно такмичење одржи у тешким економским околностима:
- Пливачи из београдских клубова ове сезоне су освојили 112 титула на шампионатима Србије  а многи су пливали и за репрезентацију и освојили медаље на међународним такмичењима. Зато Београд заслужује овакав митинг и честитке пливачким радницима из клуба Београд на великом  залагању да се не угаси традиција. Позивам све љубитеље спорта у Београду да дођу на трибине „11. априла“ и да уживају.
Спортски центар „11. април“ је, као је истакао Драган Ћирић „умивен и дотеран“ а менаџер оповг објекта  Живко Филиповић је нагласио:
- Спремни смо да угостимо пливаче у реновираном спортском центру. Температура воде биће по прописма 26,5 степени, а ваздуха 29 степени и позивам гледаоце да бодре пливаче јер је улаз бесплатан.
Председник ПК Београд Славко Курбановић је  истакаода овај митинг ужива велики углед у региону и најавио могуност да ће и ове године бити преко 220 учесника колико их је било лане:
- Пливачки клуб Београд постоји 20 година али смо први меморијал у спомен на истакнутог пливачког радника и међунадродног званичника Анту Ламбашу одржали а да још нисмо напунили годину дана – рекао је Курбановић.- Без помоћи Секретаријата за спорт и омладину Београда и СЦ „11. април“  не би било овог такмичења па им се још једном захваљујем. Сви који воле пливање ће сигурно уживати у добрим тркама иако неће бити неколико наших репрезентативаца који су на припремама и такмичењу у Дубаију.
Милан Јелић директор ПК Београд је  најавио долазак пливача из Словеније, БиХ, Македоније, Црне Горе, Румуније... као и свих српских клубова:
- Одржаћемо и две традиционалне меморијалне трке у спомен на великог пливачког радника, тренера и  ентузијасту Славка Његована на 100 прсно за пливаче и члана нашег клуба Дејана Вукадиновића на 200 м краул такође за пливаче, где ће се доделити и посебне награде. Почетак митинга је у суботу од 17 часова, а у недељу од 9 часова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 октобар 2013 15:37
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија