Logo
Одштампајте ову страницу

Додељене традиционалне награде Сајма књига

Оцените овај чланак
(3 гласова)

knjigeeeeeБЕОГРАД - На 58. Међународном београдском сајму књига додељене су традиционалне награде у четири категорије - издавач године, издавачки подухват године, дечја књига и најлепша књига.

Додељена су и два специјална признања – за допринос развоју српске критичке културе, теорије и уметности, као и специјално признање за младог дизајнера за ликовно-графичку опрему књиге.

Издавачка кућа "Paideia" најбољи је издавач у 2013 години, одлучио је жири, који су поред Златка Паковића, председника, чинили и Невена Милић, Ирена Јаворски, Неда Тодоровић и Дејан Илић.

Делу у пет томова „Српска уметност 1950-2000“, чији је аутор Јеша Денегри, додељена је награда за издавачки подухват у 2013. години. Дело је заједничко издање издавачких кућа Орион арт и Topy из Београда.

Награду за најбољу дечју књигу ове године равноправно су добиле две књиге – „Видовите приче“ Љубивоја Ршумовића, у издању Лагуне и књига „Кога се тиче како живе приче“ Дејана Алексића, у издању београдског Креативног центра.

Признање за специјални допринос развоју српске критичке културе, теорије и уметности у 2013. години припало је новосадској издавачкој кући „Meditteran publishing“.

О најлепшој књизи у 2013. години одлучивали су Југослав Влаховић, председник жирија и професор Факултета примењених уметности, Мирјана Живковић, такође професор ФПУ и Миле Грозданић, професор Факултета ликовних уметности.

Најлепша књига ове године је књига „Српски сликари од 14. до 18. века“ аутора Бранислава Тодића, за коју је ликовно-графичку опрему урадио Мирослав Лазић. Издавачи су Покрајински завод за заштиту споменика и Платонеум.

Јана Оршолић је овогодишњи награђени млади дизајнер, за ликовно-графичку опрему књиге „Витез шведског стола и каменчић“, чији је издавач Фабрика књига.

                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/Београдски сајам


Последњи пут измењено четвртак, 24 октобар 2013 22:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015