Logo
Одштампајте ову страницу

Рвачи почињу залет за олимпијску медаљу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1RVANJETRAJKOVICIABAZOVБЕОГРАД - На седници Председништва Рвачког савеза Србије у Београду, председник Жељко Трајковић истакао је да усвајањем програма и плана за наредну годину рвачки спорт почиње залет ка најважнијем циљу у наредном олимпијском циклусу – освајању олимпијског трофеја!


-У овој сезони, постигнути су значајни резултати, посебно на Светском кадетском првенству у Зрењанину у августу и на тим успесима треба градити стратегију за наредни олимпијски циклус и циљ је освајање олимпијске медаље 2016. у Рију. С обзиром да су освојене три медаље у Зрењанину са најмлађим рвачима, сматрам да имамо имамо потенцијал и добру генерацију која гарантује да се уз ангажовање целокупне рвчаке организације може доћи до тог циља.
Рвачки спорт се, ове године, успешно изборио са највећом крзом у историји и претњом да ће бити избачен програма Олимпијских игара  2016. и 2020. и Трајковић је нагласио:
- Променили смо доста прописа у рвању и учинили га приступачнијим гледаоцима. Чека нас  и промена тежина у категоијама и то ће, уверен  сам, потрајати, али је једино сигурно да ће у грчко римском стилу број категија бити смањен са седам на шест. Међународн рвчка федерација ФИЛА ће током наредне гдине велику пажњу посветити и том питању.
Говорећи о програму за наредну гдину, Трајковић је рекао:
- Припреме почињу 9. јанара идуће године. Чека нас Европско првенство у Финској у Ванти од 1. до 6. априла а потом и Светско првенство у Узбекистану у Ташкенту од 8. до 14. септембра а циљ су - медаље. Ове године нам је измакао трофеј на СП у Будимпешти, пето место није неуспех али морамо да направимо и корак даље. Биће посвећена пажња млађим категоријама јер има доста такмичења и за млађе узрасте. Србија ће 30. јуна у Кањижи бити домаћим Медитеранског првенства у рвању.
Трајковић је изразио велико задовољство што је нови члан Председништва  РСС Јусиф Абазов из Азербејџана који је именован за потпредседника за међународну сарадњу:
-Абазов потиче из угледне рвачке породице  из Азербејџана где је рвање изузетно популарно. Његов отац Абаз је истакнути рвачки радник и почасни члан ФИЛА и очекујемо да уз њихову помоћ унапредимо сарадњу са међународном федерацијом али и са земљама где је рвање развијено – рекао је Трајковић.
Јусиф Абазов је учествовао у раду Председништва РСС и нагласио да  има много простора за унапређење међународне сарадње:
- Много волим Србију и стекао сам бројне пријатеље за кратко време колико сам у Београду. Част ми је и задовољство да сам укључен у рад Рвачког савеза Србије које има одличне резултате, сјајне рваче и велики број врло цењених рвачких радника, међу којима је и Ненад Лаловић, председник ФИЛА, који је много учинио за афирмацију рвања у свету а посебно у олимпијском покрету. Наш заједнички циљ у РСС је да идуће године буде више медаља него ове, а да 2016. у Рију Србија добије, после 20 година, олимпијску медаљу.
Усвојен је извешта о кадетском Шампионату света  у Зрењанину. Вредни рвачки радници клуба Пролетер, града Зрењанина и РСС добили су само похвале за организацију. На основу Правилника РСС биће награђени за успехе рвачи Немеш, Живановић и Хорти, селектор Бојан Мијатов и клупски тренери из Сенте, Херкулеса, Радничког (Београд) и Партизана.
У чланство РСС примљена су два нова клуба Борац из Чачка и Смедерево.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 октобар 2013 17:41
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015