Logo
Одштампајте ову страницу

Аруновићевој мали кристални глобус

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1malikristalniglobuszazoranuarunovicsatreneromjelenomarunovicdesnoМИНХЕН - Зорана Аруновић, стрелац Црвене звезде освојила је друго место и мали кристални глобус МК пиштољем у финалу Светског купа у Минхену.


 У борби за златну медаљу поражене јe од Јинг Јан Жанг из Кине са 8:2. Бронзу је освојила је Јинг Јуан (Кина) савладавши у мечу за треће место Немицу монголског порекла Мунгбајар Дорјсурен са 8:4.
Зорани Аруновић је ово било четврто учешће у финалу Светског купа  и прва медаља. У Вроцлаву 2011. била је четврта ваздушним пиштољем, а у Бангкоку 2012. пета овом оружјем. У Минхену 2010. је била шеста ваздушним и 12. МК пиштољем. За финале, улазницу је извадила другим местом МК пиштољем  на Светским купу Форт Бенингу и са два сребра ваздушним  пиштољем у Чангвону и Гранади.
- Четврта срећа! Прошле и претпрошле године сам остала без медаље, додуше ваздушним пиштољем, тако да ми је овај трофеј веома драг – рекла је Зорана Аруновић после узбудљивог финала.- Изгубила сам од тренутно спремније такмичарке, која је то показала и у основном делу када је са 587 кругова била најбоља. Захваљујем се ОКС, Министарству омладине и спорта Србрије и СС Србије које ми изузетно помажу у реализацији програма.
Зорана Аруновић је у основаном делу са 581 кругом (291 прецизно и 290 брза паљба) имала трећи резултат и пласирала се у финале које је вредело скромних 568 кругова.
- Полуфинале је гађала изванредно од старта је избила на челну позицију и није је испуштала до краја прве четири серије. Чак и само један “хит” у последњој серији није угрозио пласман у финале финале где је наишла на спремнију Кинескињу – каже њен тренер Јелена Аруновић.- Са нестрпљењем чекамо  и такмичење ваздушним пиштољем којим је на припремема и у Бундес лиги јако добро гађала.
 Полуфинале је Зорана Аруновић завршила прва са 17 ”хитова”, Јинг Јинг Жанг (Кина) је била друга са 16 и пласирале су се у финале финал, док  су се у меч за бронзу избориле Јинг Јуан (Кина) са 15 и Дорјсурен (Немачка) са 14 “хитова”.
 Пето место освојила је Нино Сакуквадзе (Грузија) са 13 “хитова”. Шеста је Јангми Ким (Кореја), седмо Киеонгае Ким (Кореја) и осмо Дитхелм (Швајцарска).
Пре финала редослед је био 1. Жанг (Кина) 587. 2. Дурјсурен (Немачка) 586, 3. Аруновић (Србија) 381, 4. Дитхелм (Швајцарска) 579, 5. Јангми Ким (Кореја) 577, 6. Киеонгае Ким (Кореја) 574, 7. Салуквадзе (Грузија) 574, 8. Јинг Јуана (Кина) 568 кругова.
- Добро смо почели ово финале Светског купа – коментар је в. д. селектора Горана Максимовића, који води шесточлану српску селекцију на овом престижном такмичењу.- Надам се да ће и у наставку  бити лепих вести…
Другог дана финала Светског купа на олимпијском стелишту у Минхену гађаће ваздушном пушком Андреа Арсовић (Партизан) и Ивана Максимовић (”Академија Максимовић”).
Ваздушним пиштољем за жене гађаће још Јасна Шекарић и Зорана Аруновић, а МК пиштољем Андрија Златић. Андреа Арсовић и Немања Миросављев ће гађати и МК пушком тростав.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 новембар 2013 20:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015