Кућа Добрих Вести

Login

Делегација Индонезије посетила "Кућу фудбала"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1indonezijakucafudbala1СТАРА ПАЗОВА - Висока делегација Индонезије посетила је “Кућу фудбала” у Старој Пазови. Домаћини угледним гостима су били в.д. генералног секретара Спортског савеза Србије Владимир Батез, саветник председника  Спортског савеза Србије др Дане Корица као и  Предраг Галовић, директор спортског комплекса.


Високу спортска делегацију Индонезије предводио је  председник Националног комитета спорта (КОНИ) генерал Сухартон, а у делегацији су били потпредседник Инкириванга (задужен за међународну сарадњу) и потпредседник Сипарсон (задуженим за развој спорта) као и амбасадор Индонезије у Србији његова екселенција Семјуел Самсон.
У токе посете, виска спортска делегација пријатељске Индонезије пратила је и тренинг рукометашица Анголе које су на припремема за Шампионат света чији ће домаћин почетком децембра бити Србије.
Амбасадор Самсон је био задивљен условима које пружа центар и  предложио  Предрагу Галовићу, директору спортског комплекса да се упути писмо Министарству иностраних послова Србије где би се позвали сви амабасадори у Србији да се упознају са комплексом. Посебено је истакао улогу Спортског савеза Србије у јачању спортских веза са Индонезијом  јер је најмасовнија невладина организација на Балкану, Спртски савез Србије потисао уговор са Националним спортским комитетом Индонезије чиме су отворени нови правци за сарадњу, размену стручњака и спортиста.
 -Имамо одличну сарадању са Спортским савезом Србије и уверен сам да ће спортисти и стручњаци из Индонезије искористити прилику да дођу код нас у Пазову и да се припремају за велика такмичења – рекао је Предраг Галовић.
Делегацији Индонезије су Владимир Батез и Дане Корица поклонили дресове фудбалске репрезентације Србије са презименима што је изазвало велико одушевљење гостију а вршилац дужности генералног секретара ССС Владимир Батез је подвукао:
- Очекујемо да у децембру уговор о сарадњи потпишу и ресорно министарство Индонезије и Министарство омладине и спорта Србије на чијем челу је прослављени ватерполиста Вања Удовуичић. Угледним гостима пружили смо прилику да у току боравка у Србији  на најдиректнији начин стекну увид како функционише наш спорт. Пре “Куће фудбала”  посетили су и Завод за спорт и медицину спорта Србије, једну од најугледнијих научних установа у спорту у овом делу Европе. Понудили смо спортистима и спортским стручњацима из Индонезије врхунске услове за припреме и тренинг  и очекујем да се убудуће сарадња и на том плану прошири.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 новембар 2013 20:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија