Logo
Одштампајте ову страницу

Српски квартет скупља снагу на Јахорини

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1jahorinakasasteviccrnogorackalabaЈАХОРИНА - Јована Црногорац (БК Нови Сад)  најбоља српска такмичарка у планинском бициклизму, Иван Стевић (ОБК Београд) и Габор Каса (Спартак, Суботица) српски олимпијци из Лондона 2012. почели су на Јахорини припреме за нову сезону. Са њима је и селектор за планински бициклизам Немања Вајс, који у првом рапорту са снегом прекривене олимпијске лепотице каже:


- Остајемо до 23. децембра и са нама је и млади ас Партизана Душан Калаба, један од најперспективнијих јуниора у друмском бициклизму, који је на Јахорини о свом трошку и учи од искуснијих репрезентативаца. Дан почињемо у седам часова футингом од 45 минута уз гимнастику и вежбе снаге и истезања.  После доручка је главни тренинг, Каса и Стевић иду на пешачење од три сата, док Јована Црногорац трчи на смучкама. Наравно, понели смо и планинске бицикле и возе их по снегу што је посебно забавно због отежаних услова.
По подне је резервисано за рад на тренажерима или у теретани у зависности од личних програма сваког учесника:
- Услови су изванредни, сунце нас прати сво време. Теретана је близу хотела. Храна је добра, прилагођена спортистима, мало је пржених ствари, све је кувано и благо зачињено. Искористићемо ове две недеље за адаптацију организма за напоре на већој надморској висини и то ће им користити када у јануару сиђу на море и почену да сакупљају километре – додао је Немања Вајс.- Најважније је да је атмсофера изванредна, што помаже да се напори лакше подносе.
Јована Црногорац је годину завршила на 32. месту светске ранг листе са 579 бодова што је најбољи пласман у историји нашег бициклизма. На листи су 663 такмичарке. Број један у прошлој сезони била је Италијанка Лехнер.
Међу 100 је и Иван Стевић који на листи Европа тура на крају 2013. заузима 61. место са 141,67 бодова. Габор Каса је 678. са 13 бодова. Годину је на провом месту ранг листе завршио Аустријанац Зојдл. На листи су 1.202 возача.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 децембар 2013 15:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015