Logo
Одштампајте ову страницу

Вече посвећено Николи Витасу

Оцените овај чланак
(7 гласова)

malapticaБЕОГРАД - Књижевни клуб „Мала птица“ организоваће у уторак, 17. децембра, у 18 часова, у библиотеци „Мома Димић“ у београдском насељу Миријево, у општини Звездара, комеморативно вече посвећено Николи Витасу, једном од оснивача тог књижевног клуба, на коме ће бити читана његова књижевна проза.

На комеморативној вечери ће се, како су за „Кућу добрих вести“ изјавили оснивачи „Мале птице“, причати о Витасовој последњој књизи „А возови пролазе“. То је збирка приповедака која је летос изашла из штампе.

Никола Витас је рођен 28. јуна 1938. у Београду, завршио је VI београдску гимназију и ванредно студирао на факултету Политичких наука у Београду. Писао је поезију, прозу, приказе, есеје и рецензије, а радове је објављивао у часописима, зборницима и антологијама.
Био је члан КК Бранко Ћопић, Ђуро Салај, УПС-а, УСКОР-а, СКОР-а,и Свесловенског књижевног друштва. Живео је и радио у Београду и добитник је више награда за своје књижевно стваралаштво.
Аутор је више од 70 прича, 800 песама и четири романа, међу којима су познати: "Убиство под липом" и  "Виртуелни двојник".
Његова најновија књига "А возови пролазе", објављена ове године, су приповетке које за живота аутора још нису имале промоцију у Малој Птици, јер нас је Никола Витас изненада напустио, после краће болести, кажу у овом књижевном клубу, чији је Никола Витас био један од оснивача.

Мала птица позива у своје гнездо ауторе и љубитеље писане речи

„Мала птица“ организује књижевне вечери сваког првог и трећег уторка у месецу, увек са почетком у 18 часова, у предивном простору библиотеке „Мома Димић“. Улаз на књижевне вечери које организује „Мала птица“ је за све заинтересоване слободан.

Све оне који пишу или су љубитељи поезије и прозе и хоће у њима да уживају, „Мала птица“ позива да у терминима када се одржавају књижевне вечери дођу у библиотеку „Мома Димић“ која се налази у Миријеву, адреса Школски трг број 2 (здање Старе школе код цркве Свети Илија).

Уживање је загарантовано!, поручују из „Мале птице“.

Клуб „Малу птицу“ повезује са библиотеком, где се организују књижевне вечери и само име и дело књижевника Моме Димића, који, на жалост, није више међу нама, чувеног Миријевца, по чијем имену библиотека и носи назив, док је књижевни клуб добио назив по имену Димићевог романа „Мала птица“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 15 децембар 2013 17:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015