Logo
Одштампајте ову страницу

Поносни на четири студентске медаље

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1studentskisportkonfzanovinareБЕОГРАД - Са четири медаље, три златне и бронзаном и 12. местом у конкуренцији 35 земаља по броју трофеја, Србија је постигла истријски успех на зимској Универзијади у италијанском смучарском центру Трентино - истакао је на конференцији за новинаре у „Медија центру“ др Синиша Јаснић председник Унверзитетског спортског савеза Србије (УССС).


- Честитамо још једном Миланку Петровићу који је у биатлону освојио злато у спринту и злато у смучарском трчању  слободним силом на  10 км као и бронзу у биатлону на 20 км, Невени Игњатовић победници у слалому и Мини Мићић за  девето место у смучању на дасци, али и свим осталим учесницима који су на најбољи начин представили Србију на Универзијади  - рекао је Синиша Јаснић.
Драган Попов вођа српске експедиције у Трентину подвукао је да је учествовало 2.667 спортиста из 51 земље и да су многи врхунски такмичари у зимским спортовима један дан стартовали у тркама Светског купа а сутрадан на Унверзијади и допринели изузетно високом квалитету:
- Миланко Петровић је био прва звезда Универзијаде јер је једини учесник који је у два различита спорта освојио две златне медаље – истакао је Попов.-  Са 18,4 ФИС бодова за злато у смучарском трчању постигао је и најбољи резултат у историји нашег смучања. И Невена Игњатовић је  са 12,78 ФИС бодоба за прво место у слалому такође забележила најбољи учинак у историји. Нина Мићић је имала шесто време у квалификацијама у смучању на дасци  и уз мало среће могла је да се пробија и у четвртфинале, али је на крају била сјајна девета. И остали учесници, алпинци Марко Вукичевић и Андрија Вукић, биатлонац Дамир Растић, смучари - тркачи Рејхан Шмрковић и Џевад Хаџифејзовић нису разочарали, дали су максимум.
Миланко Петровић се захвалио на честикама и подршци, пренео је и поздраве Невене Игњатовић са припрема у Италији, али је истакао да су он и тренер имали конкретну подршку само од Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта као и породица, а да су два савеза, за биатлон и смучање, затајила:
-После два злата и бронзе, мало сам се оптерио у трци масовног старта на 15 км и нисам пружио оно што сам могао - рекао је Миланко Петровић.- Сада нас чекају Првенство Европе  које ће нам бити генерална проба за Олимпијске игре у Сочију где се надам новим добрим резултатима – рекао је Миланко Петровић.
Тихомир Милосављевић, тренер Миланка Петровића се критички осврнуо на однос смучарског и биатлон савеза али је на крају „спустио лопту“:
-Захвалићемо се и онима који су нас помагали, ОКС и МОС и посебно УССС која је са ограниченим средствима ипак послала квалитетну селекцију на Универзијаду, али и онима који су нас заборавили са надом да ће убудуће имати слуха и да ће нам више веровати и конкретније подржавати.  Честитам Невени Игњаљтовић на сјајим резултатима, али и Мићићевој која је показала  да може да се носи са најбољим светским такмичаркама на дасци. Сада се приремамо за Сочи, олимпијске игре су круна нашег петогодишњег рада.
Председници биатлон и смучарског саваза Миливоје Илић и Димитрије Пауновић обећали су много конретнију помоћ, а изостанак праве подршке у досадашњем периоду правдали су недостатком средстава јер је биатлон у петој, а смучање у трећој категорији спортова.
Конфернцији је присуствовао веома мали број новинара а коментатор РТС Душко Кораћ, се огласио, али као дугогодишњи смучарски радник:
- У таблоидној, неписменој и неукој Србији помињење универзитета у позиву за конференцију је била велика погрешка и јасно је што није било више  представника медија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 децембар 2013 16:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015