Кућа Добрих Вести

Login

Новосађани сакупљају снагу у Бару

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1BKnOVISAD2014UBARUБАР - Екипа Бициклистичког клуба Нови Сад провешће на на припремама у Бару до 17. јануара, док ће најбоља српска такмичарка на планинском бициклу, чланица БК Нови Сад  Јована Црногорац остати до 22. јанаура. На припремама су уз Јовану Црногорац и  Милица Ракић, Марко Касаповић, Стеван Петко, Александар Мијатовић  а тренери су Немања Вајс, који је и српски селектор за планински бициклизам и Едуард Жупан.


- Искуства из ранијих сезона показују да је бољ доћи у време зимског распуста на Јадран, него тренирати код куће – каће Немања Вајс.- Касније иде све лакше и са тренинзима и са школом. Припреме су базичне, сакупљамо снагу и први тест биће Шампионат Србије у цикло кросу 26. јануара у Београду.
Јована Црногорац ће имати посебан програм?
- Ова године је веома важна јер почињемо да сакупљамо “олимпијске бодове” за Рио и највећа узданица нам је управо Јована Црногорац. После Шампионата Србије у цикло кросу, већ 27. јануара Јована Црногорац одлази у Турску у Алњау где ће  радити до 22. фебруара. Потом, традиционално, сви који нешто вреде у планинском бициклизму одлазе на Кипар на чувени “Сунчани куп”. Уз Јовану Црногорац олимпијске бодове сакупљаће и Ивана Костић из Орловца Систем ФПС из Црне Траве. У питању су две веома талентоване такмичарке и надам се да ће овај тандем успети да оствари циљ да имамо учесника у планинском бициклизму 2016. у Рију.
Вајс истиче и добре услове у Бару:
- Време нас служи, тренирамо на стадиону Морнара, таретана је близу хотела тако да са те стране немамо никаквих проблема. Искористићемо сваки тренутак да сакупимо што  више снаге за веома важну сезону.
Јована Црногорац је прошлу сезону завршила на 29. месту Светске ранг лосте са 621 бодом што је најбољи пласман у историји нашег бициклизма. Ивана Костић је била 222. са 90 поена.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија