Logo
Одштампајте ову страницу

НИС добитник главне ВИРТУС награде за корпоративну филантропију

Оцените овај чланак
(6 гласова)

virtussssБЕОГРАД - Нафтна индустрија Србије (НИС) а.д. Нови Сад добила је главну "Виртус" награду "Tраг Фондација" за корпоративну филантропију током 2013. године за допринос на националном нивоу, а генералном директору НИС-а Кирилу Кравченку признање је уручио амбасадор Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.

У овој категорији били су номиновани: Актавис, Кока-Кола, Фонд хуманости Вечерњих новости и МК група.
НИС је за награду номиновало Удружење за локални развој из Каменице, и то за финансијску подршку локалним заједницама у којима НИС послује кроз програм друштвено одговорног пословања "Сарадња ради развоја".
Кроз овај програм НИС је током 2013. године подржао 145 пројеката у укупном износу од 88 милиона динара, а реализован је и програм подршке науци и образовању "Енергија знања".
НИС је номинован и за акцију корпоративне филантропије у којој су запослени и компанија заједно прикупили 4,7 милиона динара од којих су купљена 23 ЦТГ апарата намењена породилиштима широм Србије.
Кравченко је истакао да је за ту компанију велика част што је добила "Виртус" награду, додајући да НИС има "српско порекло, име, срце, али европску будућност".
"Ако српске компаније желе да буду конкурентне на европском нивоу, потребно је понашање у складу са најстрожим европским стандардима", рекао је Кравченко, и нагласио да ће се НИС и даље трудити да што више допринесе друштву у Србији.

Вукојевић: Траг фондација – поносни саучесник у стварању бољег живота

Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт је итакао да је корпоративна друштвена одговорност важан фактор за јачање конкурентности и одрживости европских компанија, али и европске економије и друштва. Он је изразио уверење и да српске компаније имају могућност да побољшају социјална, етичка, људска права али и да иду и сусрет решавању проблема својих грађана и потрошача.

Извршни директор „Траг фондације“ Миа Вукојевић истакла је да је ове године највише номинација било у категорији за допринос локалној заједници, као и за социјално укључивање, али да је мало пријава стигло у категорији мала и средња предузећа те ће се Фондација у наредном периоду потрудити да фирме у Србији чују за ову награду и пријаве се. Она је изразила задовољство чињеницом да се ова Фондација већ више од десет година бави промоцијом корпоративне филантропије и јачања одговорности компанија према друштву и заједници.
„Заједнички делимо ту одговорност. Поносни смо што имамо привилегију да знамо шта радите и што смо ваши саучесници у побољшању живота у друштву“, навела је Вукојевић.
Награда "Виртус" за 2013. годину додељена је у укупно осам категорија, поред оне за допринос на националном нивоу.

Кућа добрих вести друга по реду у најужем избору за ВИРТУС награду

ВИРТУС награда за медијски допринос додељена је "еКапији" као медијској кући која од свог оснивања поклања значајну пажњу промоцији давања и рада за опште добро. Кроз рубрику „Филантропи“ овај портал истиче све друштвено одговорне компаније и њихове филантропске акције.

Интернет новине „Кућа добрих вести“ номиноване су од стране књижевног клуба „Мала птица“ за медијску подршку бројним хуманитарним акцијама и иницијативама, усмереним ка општем добру. Иако нисмо добили главну награду поносни смо јер смо били други по реду у најужем избору за ово признање. Захваљујемо се овом приликом свима који су нас за ово признање предложили и жирију који је препознао наш труд и залагање за опште добро.

ВИРТУС награда за мало и средње предузеће отишла је Слободној зони Пирот за подршку пројектима организација цивилног друштва, помоћ суграђанима за трошкове лечења, за финансијску подршку реализацији спортских активности, омогућавање стручних пракси школама и факултетима, као и за учешће у пројекту „АДБ Мултиплатформ“ са циљем смањења загађења животне средине при транспорту.
У овој категорији било је номиновано и предузеће „Унимент“ из Каћа.

Деца – циљна група лауерата

ВИРТУС награда за дугорочно партнерство између профитног и непрофитног сектора, додељена је компанији „Телеком“ за сарадњу и партнерство са организацијом „Достигнућа младих у Србији“, док је компанија „Делта холдинг“ добила ВИРТУС награду за допринос социјалном укључивању, номинована од стране удружења родитеља деце и младих са сметњама у развоју „Ево рука“ за уређење локалног инклузивног центра „Место сусрета“ у склопу првог Националног дана давања.
Поред „Телекома“ у категорији за дугорочно партнерство биле су номиноване и фирме: Холцим, Мајкрософт, Eco-Fenix Team, Top Prest, Ergomade, док су за социјално укључивање биле номиноване: Банка Интеза, Top Prest, Уникредит банка, фирма Шајк Шами и Унимент.

ВИРТУС награду за најиновативнији пројекат добио је Концерн Бамби за акцију „Јуху!Игралишта“ која је покренута са жељом да се деци улепшају омиљена места ѕа игру како би имала што боље услове за одрастање и бављење спортом.

ВИРТУС награду за волонтирање добила је банка „Интеза“ за континуирано спровођење волонтерске акције у оквиру корпоративног волонтерског програма Интеза од срца. Најмасовнија волонтерска акција Банке „Запакуј поклон – измами осмех“ реализује се самостално док се еколошке акције најчешће реализују са партнерима из цивилног сектора. У овој категорији била је номинована и компанија Телеком за хуманитарну акцију "Магични доручак".

ВИРТУС награда за допринос локалној заједници припала је Еуробанци која је номинована од стране Фондације Ана и Влада Дивац за допринос акцији „Велико срце“ у којој су својим лијентима кроз употребу јединствене MasterCard картице пружили прилику да подрже обнову дечијих игралишта у државним вртићима широм Србије.
У овој категорији били су номиновани: Карлсберг, Еуробанка, МК Група, НИС, Гомекс, Опортјунити банка, Рио Костолац, Про-кредит банка, Титан, Телеком и Теленор фондација.

                                                                                                                  Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 18 јануар 2014 22:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015