Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал Седам величанствених слави јубилеј

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MOJE-STVARI-1БЕОГРАД - Дански селектор Туе Стин Милер (Tue Steen Müller) одабрао је седам остварења која су обележила европску филмску сцену претходне године, а које ће публика имати прилику да погледа у Београду на јубиларном, десетом фестивалу дугометражног документарног филма „Седам величанствених“, који почиње 30. јануара и траје до 5. фебруара у Сава Центру.  


Бројна публика ове године ће моћи чак седам дана да ужива у  антологијским остварењима, уместо досадашњих пет дана.  На биоскопском платну биће приказана филмска остварења која су приказивана на водећим светским фестивалима.

Гости Београда велики европски документаристи

Као гости фестивала у престоницу ће, како су најавили организатори, доћи велики европски документаристи, а специјални гост фестивала биће актуелни директор Европске документаристичке мреже, белгијски продуцент и професор Пол Пауелс (Paul Pauwels).
Седам величанствених отвориће документарни филм „Левијатан“ француско-британска копродукција у режији Верене Паравел и Лисјена Кастењ-Тејлора.
Публика ће имати прилике да погледа остварења попут "Свет није наш" у режији Махдија Флеифела (Mahdi Fleifel) , "Моја мама, моје тате и ја"  Пол-Жилијена Робера (Paul-Julien Robert) , "Кућа радија" у режији Николе Филибера (Nicolas Philibert), "Свакодневна побуна" браће Араша и Армана Риахија (Arash,Arman T. Riahi), "Моје ствари" (Финска) Петрија Лукаинена (Petri Luukkainen). Последње вечери фестивала биће приказан филм "Везе вере" у режији Пана Налина.

Први фестивал у Србији посвећен документарним филмовима

Овај јединствени фестивал покренут је 2005. године, као први у Србији посвећен документарним филмовима.  Сви заинтересовани могу купити карте, по цени од 350 динара за сваку пројекцију, на благајнама Сава Центра, радним данима од 10 до 20 часова, суботом од 10 до 15 часова и сат времена пре почетка пројекције.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 јануар 2014 23:23
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија