Кућа Добрих Вести

Login

Стевић поклонио бициклистичку опрему Ђоковићу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

biciklisti-u-selu-uvodnaЛОНДОН - Бициклистички тим Србије удобно се сместио у олимпијском селу и већ је био на два тренинга. Проблеме задаје једино вожња аутомобила и бицикла у Великој Британији јер је све - контра!

- Ах, та лева страна! Делимо возило са бугарским и турским тимом и морао сам да возим на транинге и обављам све друге послове јер мој бугарски колега не сме да вози левом страном – каже селекор Радиша Чубрић.

- Велика је гужба у саобраћају, немају „олимпијске траке“ као у Пекингу и ми смо убрзо изгубили бициклисте који су на стазу стигли скоро два сата пре нас. Нама је то велики проблем, старт и циљ наше трке је два сата вожње од олимпијског села. Завидимо осталим олимпијцима, јер сем одбојкаша и одбојкашица који такође морају доста да се возе до дворане, објекти су релативно близу и многи одлазе на своја борилишта и пешице...

У олимпијском тиму су Иван Стевић који трећи пут учествује на олимпијским играма и Габор Каса који је дебитант. У стручном штабу је и спортски директор
Партизана Бранко Бановић.

- Атмосфера је одлична, лепо се дружимо у олимпијском селу. Стевић је, пошто је на неким фотографијама видео да Ђоковић у Монте Карлу вози бицикл у опреми Астане, полонио нашем асу бициклистичке гаће и дрес Србије. Веома се обрадовао. Пожалио се и да има проблем са позцијом - висином седишта и положајем гувернала на бициклу па смо се договорили да се Стевић и он нађу када дође у Београд и донесе бицикл да му га дотера – додао је Чубрић.

Друмска трка је 28. јула тако да ће бициклисти обзиром да се дуго стоји и чека најверовантије прескочити свечано отварање у петак увече. На стази од 240 км учествоваће 145 бициклиста из 63 земље. Окупљање је у познатом лондонској улици Мал а потом ће вози девет кругова кроз предграђе Бокс Хил са успоном у такозваној Цик цак улици који личи на серпентине Алп Уеза на Туру само није толико висок.

На сајту Међународне бициклистичке уније УЦИ објављена је листа пријављених возача. Очекује се рекородна број гледалаца јер Британци имају заиста моћан тим са Кевендишем који је недавно на Тур забележио 22. етапну победу, победником Тура Вигинрсом, другопласирним Фромом и искусним Миларом. У аустралијском тиму су, између осталих, светски шампион Еванс, О`Грејди и Гос, Руси су пријавили три возача међу њима Менчова и Колбнева, у италијнанској петорци су Италијани Нибали, Поалини и Пиноти, код Шпанаца ударна тројка је Велверде, Жил Санчез и Рохас...Словаци су имали право само на једног бициклисту и пријавили су Петера Сагана. Словеначки трио је Боле, Бајц и Брајковић, код Американаца пажу привалаче Фини и Фарар, француска прва звезда је Шаванел...Хрватски двојац је Квасина – Ђурашек, а бугарски Петров – Ђуров.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 15:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија