Logo
Одштампајте ову страницу

Значајан допринос Сајма књига српско-кинеској сарадњи

Оцените овај чланак
(3 гласова)

naslovnaБЕОГРАД - На овогодишњем, 59. Међународном сајму књига у Београду земља почасни гост биће Народна Република Кина, a тим поводом ових дана је потписан Меморандум о сарадњи између града Београда и кинеске Државне управе за штампу, издаваштво, радио, филм и телевизију. Меморандум су потписали Ву Шу Лин, заменик министра ове Управе и Владан Вукосављевић, градски секретар за културу.

Упознајући новинаре и госте са садржајем Меморандума, Владан Вукосављевић је рекао да су ова сарадња и гостовање високе кинеске делегације значајни и за Сајам књига и за Београд. Учесници и посетиоци Сајма књига имаће од 26. октобра до 2. новембра на Београдском сајму прилику да боље упознају кинеску културу, а прихватањем улоге почасног госта Кина је већ дала значајан допринос овој водећој књижевној манифестацији у региону.

Кинеска Влада и Државна управе за штампу, издаваштво, радио, филм и телевизију посвећују велику пажњу припремама за улогу почасног госта на београдском Сајму књига, рекао је Ву Шу Лин.

slika

"Српској читалачкој публици нећемо представити само важне кинеске публикације, већ и историју, традицију и савремену кинеску културу. Током Сајма у Београду организоваћемо бројне културне манифестације, форуме и изложбе, а гости Београда биће престижни кинески писци и издавачи. Надам се да ћемо на овом сајму изградити духовни мост пријатељства, да ћемо допринети даљој промоцији културне размене, као и учвршћивању економске и привредне сарадње", нагласио је високи кинески званичник.

Да обе државе сарадњу везану за књигу и издаваштво схватају као велику развојну шансу у култури сведочи и податак да је у Народној библиотеци Србије потписан Протокол о сарадњи у области преводилаштва између Министарства културе Србије и Државне управе за штампу, издаваштво, радио, филм и телевизију Народне Републике Кине. Протоколом је предвиђено обострано превођење 15 књижевних дела и публикација у наредне три године.


Извор: Кућа добрих вести


Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Најновије од Мирјана Бачкоња

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015