Кућа Добрих Вести

Login

Зорана Аруновић седма ваздушним пиштољем у Лондону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

arunovic-i-velickovic-uvodnaЛОНДОН - Српска репрезентативка Зорана Аруновић заузела је седмо место на стрељачком турниру у Лондону у дисциплини ваздушни пиштољ са 483,5 (385, по серијама 94, 98, 96, 97) кругова.

Златну медаљу одбранила је Кинескиња Венјун Гуо са 488 (388) кругова испред Франскиње Селин Гобервил са 486,6 (387) и олимпијске шампионке из Атине 2004. Олене Костевич (Украјина) са 486,6 (387) кругова.

Гобервил и Костевич су распуцавале за сребро, Францускиња је погодила 10,6, Украјинка 9,7 кругова и сребро је отишло у Француску. Гобервил је иначе последњим метком у финалу „убила“ 8,8 кругова и пружила шансу Костевичевој да је претекне. Није је искористила па се ушло у распуцавање.

Друга српска такмичарка Бобана Величковић је са 379 кругова (по серијама 93, 92, 98, 96) заузела 22. место у конкуренцији 49 такмичарки.

- Мени су ово прве олимпијске игре и, из тог угла, задовољна сам – каже Зорана Аруновић.

- План моје сестре и тренера Јелене је био да уђем у финале са добрим резултатом и то сам остварила. Можда је основни део могао да буде бољи јер сама лоше почела са 94 круга у првој серији, али сам на крају извукла резултат да уђем као пета у финале.

У финалу, првих пет метака је гађала доста лоше, пала је на осмо место и тек у самој завршници попела се за једну позицију. Имала је друго најслабије финале 98,5 кругова.

- У финалу је све могуће па и да надокнади два круга разлике из основног дела, али за то је потребно преко 100 кругова, а са онаквим почетком тај резултат је био недостижан – рекла је њена сестра и тренер Јелена Аруновић.

- Зорани је ове сезоне јача дисциплина МК пиштољ, имаћемо и још неколико дана за тренинг и надам се такође добром пласману.

В. д. селектора Горан Максимовић је задовољан учинком другог дана стрељачког турнира:

- Гађати у финалу у коме су биле две Кинескиње и пет такмичарки из Европе је велика ствар. Испутила је прикључак на старту распуцавања и то је пресудило.

Са добрим хицима на старту, како су се ствари развијале, могла је опасније да припрети. Бобана Величковић је подлегла треми. Рекла ми је да у првих 13 метака није знала где се налази. Другу серију је почела деветком, потом је уследила осмица, кренуо сам да је изведем са линије, док сам стигао до судије пожурила је и опалила још једну осмицу. Међутим показала је да је шампионског кова и да је прави бисер нашег спорта: борила се до краја за сваки круг. Није исто бити 22. или 42. и та борбеност је највећи добитак из њеног дебија на олимпијским играма.

Трећег дана, 30. јула у понедељак на ватрену линију излази Немања Миросављев у дисциплни ваздушна пушка. Финале је од 13,45. Извукао је стартни број 18. На месту 19. одмах до њега је светски број један у овој дисциплини Николо Кампрани (Италија) а на месту 17. је Бугарин Антон Ризов. Пријављен је 51
стрелац.

Американка Кимберли Роуд у гађању глинених голубова – скит освојила је златну медаљу са 99 кругова (74 – изједачен олимпијски рекорд основног дела и
максималних 25 у финалу). Сребро је припало Нинг Веи (Кина) са 91 голубом (68 и 23) а бронза Данки Бартековој (Словачка) са 90 (70 и 20). Бартекова је
распуцавала за бронзу са Маријом Беликовом (Русија) која је такође имала 90 голубова. Одлучио је четврти додатни метакм, Бартекова је погодила...

Кимберли Роуд придужила се, са пет олимпијских одличја (3 – 1- 1) на на пет олимпијских игара Марини Логвиненко (СССР) 5 ( 2 - 1- 2), Марији Гроздевој
(Бугарска) 5 (2 – 0 - 3) и Јасни Шекарић (Србија) 5 (1 – 3 - 1). По броју злата је најуспешнија у овој групи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2012 15:21
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија