A+ A A-

Почели дани Индонезије у Београду

Оцените овај чланак
(4 гласова)

naslovnaБЕОГРАД - Свечаном вечером, синоћ у новотвореном хотелу Crowne Plaza, званично су почели Дани Индонезије у Београду, манифестација организована у сарадњи са амбасадом Индонезије у Београду. 

Вече под називом"Wonderful Indonesia: The World's Heart of Wonders" било је јединствена прилика да се упозна индонежанска култура, традиција, уметност, кулинарство и мода, на једном месту.

Дане Индонезије, свечано је отворила супруга председника Србије, госпођа Драгица Николић. “Нека нам индонежанска кухиња узбурка чула, чуло мириса и вида и укуса, уживајмо у уметности и вештини кулинарства, уживајмо откривајући једну сасвим другачију Индонезију. Нека Вам је пријатно!”, изјавила је госпођа Николић том приликом.

Његова екселенција, амбасадор Републике Индонезије у Београду, господин Самуел Самсон, није крио своје задовољство да се оваква манифестација поново организује у нашем главном граду, али ни жал за Београдом и Србијом коју након ове, треће године свог мандата напушта и враћа за Џакарту.

1

Свечаности су присуствовали многобројни уважени гости, прва дама Србије, Драгица Николић, Његово краљевско Височанство предстонаследник Акександар Други Карађорђевић и принцеза Катарина, министар др.Сулејман Угљанин, бројни амбасадори, као и други представници политичког и јавног живота у Србији, војске, полиције, црквених заједница, међу којима и његова светост Патријарх Српски, господин Иринеј.

За јединствен доживљај Индонезије, побринуле су се културно уметничке групе са јужне Суматре и централне Јаве. У наставку програма, присутни су могли да уживају у модној ревији креатора Диан Пеланги и Афиф Сyакур-а, који су приказали моделе рађене од ручно сликаног платна Батик са Јаве и тканог платна Сонгкет са јужне Суматре.

У цетру пажње, била је ипак индонежанска кухиња. Дани Индонезије у ресторану ”Дининг”, хотела Crowne Plaza трајаће до 2.марта.

 

Извор: Кућа добрих вести


Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани