A+ A A-

Црногорац десета у најтежој етапи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1jovanacrnogoracDESETAnakipruЛЕФКАРА - Трећу етапу, најтежу у овогодишњој трци на планинским бициклима “Сунчани куп” у Лефкари на Кипру, Јована Црногорац (БК Нови Сад)  завршила је на изванредном десетом месту возећи у мајици турске екипе “Салкано Алања”. У првој етапи (пролог на хронометар) била је 14. а у другој, маратону на 50 км , сјајна - осма.


- Изузетно тешка етапа, исцрпела је и последњи атом снаге из свих учесница – каже Немања Вајс тренер БК Нови Сад и селектор Србије у планинском бициклизму. - Врућина и спарина су додатно отежавали вожњу кроз шуму на најдужем успону. Јована Црногорац је возила опет сјајно. Добро се држала главне групе до пред брдо када је кренуло “растурање”. На врх је изашла девета са Швајцаркињом Линдом Индерганд са заостатком од 20 секунди за групом у којој су биле Норвежанка Гун Рита Дале Флејса и Кетрин Стирнеман из Шцвајцарске. На спусту који је био доста технички захтеван и опасан за дефекте, изгубила је прикључак за Линдом Индерганд, али је на последњем брду ипак смањила заостатак. Поново су бициклисткиње имале 1.500 метара пењања.
Победила је бициклисткиња из Швајцарске Јоланда Неф која је била прва и у другој етапи а друга у првој етапи. Друга је била Немица Адел Морат, трећа Данкиња Аника Лангвад, четврта Немица Сабина Спиц, пета Швајцаркиња Кетрин Стирнеман, шеста Аустријанка Лиси Осл, седма Словенка Блажа Клеменчич, осма Швајцаркиња Индерганд, девета Гун Рита Дале из Норвешке и десета Јована Црногорац.
- Биће промена у генералном пласману. Још нису изашли званични резултати али Јована Црнограц ће бити осма или девета – процена је Немање Вајса. - Неф чврсто држи прво место испред Данкиње Лангвад  и Немица Морат и Спиц. Водећима ће се приближити Осл и Стирнеман, док ће Чехиња Харкова доћи иза Јоване Црногорац. У недељу је дан одлуке, четврта етапа, класичан олимпијски крос кантри и видећем ко има шта у ногама у четири паклена круга.
Јована Црногорац је прошле године ову трку завршила на 13. месту у укупном пласману и освојила сјајаних 50 бодова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 01 март 2014 22:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани