Logo
Одштампајте ову страницу

За Нанкинг 14 младих спортиста из Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1MILICABABICOLIMPIJSKEIGREMLADIHБЕОГРАД - До сада је 14 младих спортиста Србије испунило норму за учешће на другим летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу у Кини у августу.


Визе су оверили спортисти у шест споротва: стрељаштву, бициклизму, веслању, кајаку, пливању и џудоу. До краја квалификација остало су још три месеца а спортисти Србије имаће прилику да се квалификују у још осам спортова: атлетици, бадминтону, боксу, мачевању, теквондоу, дизању тегова, рвању и тенису.
За шефа мисије на летњим Олимпијским играма младих именован је извршни директор ОКС Дамир Штајнер.
Међународни олимпијски комитет (МОК) објавио је листу „Младих амбасадора“ који ће током Олимпијских игара младих представљати своје земље, а на тој листи налази се и Александра Кебић коју је предложио ОКС.  Поред промоције Олимпијских игара младих и олимпијских вредности, улога “Младог амбасадора” је да  пружа подршку младим олимпијцима и подстиче њихово укључивање  и  учешће у културно-образовном програму.
На основу Закона о спорту и „Правилника о националној категоризацији спортских стручњака“ Олимпијски комитет Србије извршио је рангирање спортских стручњака и, у складу са документацијом достављеном од спортских савеза, усвојио одлуку којом је 68 спортских стручњака остварило услове да буде рангирано.
Извршни одбор Олимпијског комитета Србије усвојио је закључак о престанку мандата бившег председника Рагби савеза Србије Драгана Вуксановића у овом телу. Вуксановић је био члан ИО на основу председничке функције у Рагби савезу Србије и у складу са Статутом ОКС, након одласка са те функције престао му је и мандат у Извршном одбору.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015