Кућа Добрих Вести

Login

Српске наде и ЦЦН Металац на трци у Солуну

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1solunispracajbanovicsaunukomstrahinjomkabababorovicaninpavlovicnimceviccatovicБЕОГРАД - Две селекције Србије староваће од петка до суботе на сениорској трци националне кетегорије у Солуну у част Александра Македонског - јуниорска репрезентација Србије и екипа ЦЦН Металца из Краљева.
 Пролог је у петак, а две кружне етапе од по 100 километра у суботу и недељу.


 Из Београда је у четвртак кренула јуниорска репрезентација Србије. Водиће је селектор Радомир Павловић, који је позвао Душана Рајовића и Андрију Чукића из ЦЦН Металца, Душана Калабу и Елведина Ћатовића из Партизана, Николу Росића из аранђеловачке Шумадије „Биро план“, Миљана Костића из Железничара МБН и Дариа Нимчевића из суботичког Спартака. Млади ас Спартака Милан Благојевић је отаказао због болести  и позван је Ћатовић.
- Трка је за сениоре, учествоваће добре селекције из региона и ето лепе прилике јуниорима да осете јачу конкуренцију – рекао је пред полазак Радомир Павловић.- Наше омладинце  од 25. до 27. априла очекује трке „Око Истре“ која се бодује за омладински светски Куп нација и једна је од најјачих у свету.
ЦЦН Металац је у последњи час успео да уђе на списак учесника захваљујући екипи БСК из Бањалуке које им је уступила место.
- Очекујем добре пласмане крањевачких бициклиста пре свега Борисављевића који је добро возио на “Истарском пролећу” и стастао је у првог вођу тима – каже шеф струке у ЦЦН Металцу Радиша Чубрић.- На овој трци предност су имали млади краљевачки бициклисти предвођени Полумирцем, чак смо неке наше “легионаре”, као на пример Аустралијанаца Флина, оставили у Краљеву. Као гост у ЦЦН Металцу возуће члан БСК из бањалуке Петровски. Грци имају добре возаче, ту је и Тамуридис који је својевремено возио за про тур тим Еускател а прошле недеље је победио у етапи на Тајвану. Конкуренција је добра, пријаљене су екипе из скоро свих балканских земља.
Српски подмладак на пут су испратили председник БС Србије Бранко Бановић и победник трке “Кроз Србију” 1982. легендарни краљевачки бициклиста Драгић Боровићанин који је из Швајацарске где живи, на кратко, дошао у Београд. Боривићанин и Павловић су почетком деведесетих били у нашим  селекцијама које су победиле на трци “Око Грчке” два пута.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 март 2014 15:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија