Logo
Одштампајте ову страницу

Борисављевић други у етапи, Рајовић најбољи јуниор у Солуну

Оцените овај чланак
(4 гласова)

1solunpostoljeborisavljeviclevoСОЛУН - Милош Борисављевић, бициклиста краљевачког ЦЦН Металца заузео је друго место у првој етапи трке “Трофеј Македоније” у Солуну у част Александра Великог на стази од око 110 км, док је јуниорски репрезентативац Србије, такође члан ЦЦН Металца Душан Рајовић био најбољи јуниори (11. у апсолутној конкуренцији у етапи) и држи друго место у категорији омладинаца на трци на којој учествују две румунске, три бугарске, две српске и најбоље грче екипе предвођене профи тимом Таблевер са укупно 110 такмичара.


- Веома тешка, али и успешна етапа за српски бицклизам – каже шеф струке ЦЦН Металца Радиша Чубрић.- После 50 километра дошло је до бега,  фаворити из две грчке екипеТаблевер и Ексцетера имали су у групи по два возача, један је био и бугарског профи тима Хемус и са њима и наш Милош Борисављевић! После првог успона остала су четворица, двојица из Таблевера, једн од њих био је “жута мајица” и Борисављевић! На 15 километра до циља,  на тешком успону, Бирисављевић је напао али га је жута мајица стигла и на шест километра до  циља Милош је имао дефект, изгубио драгоцено време али је обрадовао све освајањем другог места. Показао је одличну форму и у другој етапи у недељу пробаће поново  да се попне на постоље. Ипак, примарни циљ је да сачувамо другу позицију у генералном пласману.
Још један Краљевчанин, јуниор Душан Рајовић је возио одлично и заузео 11. место у апсолутној конкуренцији и био најбољи јуниор у етапи!
- Сјајна вожња Борисављевића, али и осталих наших јуниора – каће селектор Радомир Павловић.- Рајовић је надокнадио изгубљене секунде у прологу и приближио се водећем јуниору. Трка је квалитетна, са интересантним етапама. Завршица је на у трећој етапи у недељу  на стази од 120 км у брдима  грчке Македоније и цуљ је у месту Килкилис на самој граници са Македонијом, четрдесетак километра од Ђевђелије.
У јуниорској репрезентацији Србије су Душан Рајовић и Андрија Чукић из ЦЦН Металца, Душан Калаба и Елведин Ћатовић из Партизана, Никола Росић из аранђеловачке Шумадије „Биро план“, Миљан Костић из Железничара МБН и Дарио Нимчевић из суботичког Спартака.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015