Logo
Одштампајте ову страницу

Музика анђела у служби хуманости

Оцените овај чланак
(5 гласова)

Muzika anđelaКРАГУЈЕВАЦ/БЕОГРАД – Да је музика права дружбеница анђела и то оних најмлађих пример је серија концерата које за своје болесне вршњаке широм Србије oдржавају музички талентована деца, а у оквиру хуманитарне акције Музика анђела“.

Ова деца музиком желе да окупе људе добре воље да присуствују овим концертима и да приход од продатих улазница са свих шест хуманитарних концерата донирају за куповину апарата Пацијент монитор. Овај апарат битан је за праћење виталних функција дисања, а потребан је хематоонколошком одељењу Института за мајку и дете у Београду.

Музика Анђела је оркестар који је под покровитељством Министарства за културу и у свом сталном саставу има 108 деце старости од 6 до 18 година, младе музичке таленте из око 70 нижих и средњих музичких школа Србије.

Други у серији од шест хуманитарних концерата одржан је протеклог викенда у Крагујевцу. Поред Крагујевца, следећи концерти одржаће се  14. априла  у Српском Народном Позоришту  у Новом Саду, 26. априла у Нишу, 10 маја у Чачку и 16. маја велики завршни концерт у Руском дому у Београду.

 

Млада пијанискиња Искра Миленковић својим наступом освојила  Крагујевац

 

Концерт класичне музике је одржан у Првој крагујевачкој гимназији у Крагујевцу.Концерт су почели и завршили домаћини Музике Анђела у Крагујевцу, дечији хор Амадеус, затим је наступила млада пијанискиња Искра Миленковић, Милан Ширник, Душан Јоксић, Мина Караџић, Милош Серафимовић, Андреа Зувић, Лука Симић, Петар Кадијевић, Иван Рајнингер, Сара Караџић, Милан Николић, Дарија и Наталија Дражовић, Олга Машић, Николија Гигов, Никола Вучичевић и други.

За Искру Миленковић кажу да је невероватан таленат. Има само девет година. Њена професорка и директорка музичке школе Мила Лацковић указује да је у историји школе до сада било само пет тако талентованих ђака . Искра је својим феноменалним наступом и званично постала један од Анђела на хуманитарном концерту Музике Анђела у Крагујевцу.

Први концерт овог ансамбла је одржан 11. децембра у Народном позоришту у Београду.  Концерт је почео химном „Боже правде“, а отворио га је дечији хор „Амадеус“ из Крагујевца. На концерту се изводила класична музика и свирала су се дела Бетовена, Баха, Моцарта, Грига...Свирали су млади таленти и деца од шест до 14 година. Други део је био посвећен деци младим музичким талентима који су са „Музиком анђела“ били од њеног првог дана. Они су порасли и пруштили публици концерт за памћење.

За наредни новосадски концерт улазнице ће моћи да се купе од 1. априла на благајни Српског народног позоришта. Цена улазница је 500 динара.

 

Овом приликом позивамо вас да вашим учешћем показете хуманост и вашом донацијом помогнете да  се купи апарат који је овој деци преко потребан.

 

Хвала у име деце на хематоонколошком одељењу и у име Музике Анђела.

 

Уплату ваше донације можете извршити на рачун бр: 355-0003200075252-75, сврха уплате: донација за апарат „Пацијент монитор“, прималац: Агенција Звездане стазе, Београд,која је генерални организатор хуманитарног концерта Музика Анђела“.

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 27 март 2014 16:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015