Logo
Одштампајте ову страницу

Нису прихваћени извештаји тренера са ОИ у Сочију

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1OKSSEDNICA4APRILБЕОГРАД - Чланови Извршног одбора Олимпијског комитета Србије на седници у Београду којом је председавао председник ОКС Владе Дивац одбили су стручне извштаје тренера са Олимпијских игара у Сочију уз закључак да су резултат српских олимпијаца били незадовољавајући.


Посебно је подвучено да је Олимпијски комитет Србије током целог олимпијског циклуса зимским спортовима пружао континуирану програмску, финансијску и логистичку подршку, али да то није довело до значајнијег побољшања резуктата у односу на претходне зимске Олимпијске игре у Ванкуверу 2010.
 Усвојени су, једногласно, извештаји шефа мисије и медицинског тима. Прихваћен је и предлог Програмске комисије ОКС да убудуће критеријуми за учешће у програмима за зимске спортове буду пооштрени и усклађени са критеријумима који важе за летње спортове чиме би се појачала конкуренција за учешће на Зимским играма у Пјонгчангу 2018. Финансијска средства ће се превасходно усмеравати на младе и перспективне спортисте из програма зимских спортова.
Извршни одбор је информисан о систему квалификација спортиста за прве Европске олимпијске игре које ће се одржати у Бакуу од 12. до 28. јуна 2015.  Одлучено је  да приоритет буду спортови којима ће то такмичење бити квалификационо за Олимпијске игре у Рију 2016. а то су: бициклизам, одбојка на песку, пливање, стони тенис, стрељаштво, теквондо и триатлон.
У олимпијску кућу стигао је позив за учешће тима Србије на зимском Олимпијском  фестивалу младих Европе (Ејоф) од 25. до 30. јануара 2015. у Аустрији и Лихтенштајну који је једногласно прихваћен.
Разматран је и извештај о раду Олимпијског комитета Србије за 2013. као и финансијски извештај за прошлу годину. Годишња Скупштина Олимпијског комитета Србије заказана је за 16. април у Скупштини града Новог Сада.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015