Logo
Одштампајте ову страницу

Осмеси красили доделу Златног Беочуга

Оцените овај чланак
(8 гласова)

beocug11111

БЕОГРАД - Осмех је у данашње време много скуп, а то је нешто што повезује Србију и Индонезију, констатовао је амбасадор Индонезије у Београду Семуел Самсон који је веома лепим речима окарактерисао Србију на додели награде „Златни беочуг“ коју је у Народном позоришту у Београду по 43. пут доделила Културно-просветна заједница Београда за трајни допринос култури Београда.

Самсон је, заједно са својим јапанским колегом Масафумијем Курокијем и рестораном Синђелић, добио посебно признање Повељу, након што је на предлог жирија Извршни одбор Културно-просветне заједнице Београда донео одлуку о добитницима тог признања.
Амбасадор Јапана је, између осталог, истакао да веома цени културну толеранцију српског народа и истакао културну размену између Србије и Јапана.
Власник београдског ресторана „Синђелић“ Миленко Аврамовић истакао је да је тај ресторан амбасада државе Србије и да је циљ био да се промовишу кулинарски потенцијали Србије, а да ко не верује дође да проба.
Награде су добили – Изванредни златни беочуг за животно дело глумац Петар Божовић, академик Дејан Деспић (композитор и теоретичар музике) и кореограф балета Владимир Логунов, Изванредни златни беочуг -Прво београдско певачко друштво, Златни беочуг - проф.др Зоран Аврамовић (социолог обазовања и културе), „Агапе“-телевизијска емисија Телевизије Студио Б, Слободан М. Стефановић (историчар уметности), проф. Мирослав Мика Алексић (редитељ), Михајло Блам (музички уметник), Љиљана Богдановић (новинар-уредник), Зоран Богнар (књижевник), Александар Гајовић (публициста и сценариста), Галерија РТС, Александар Ђаја (драматург и драмски писац), Јелица Зупанц (драмски писац), Биљана Крстић (музички уметник), проф. Мирослав Лазовић (сликар), ансамбл „Легенде“, Милорад Мандић Манда, Ненад Милосављевић (кантаутор) и Дејан Савић (диригент).
Уз повеље додељиване су и слике академског сликара Драгана Стојкова који је раније био добитник „Беочуга“ и Миће Трнавца који је, такође, био добитник те награде.
На крају се све завршило наступом индонежанске плесне групе, као и мелодијама у извођењу „Легенди“, Биље Крстић, Ненада Милосављевића (Неша Галија)..., а неки су и читали поезију, као што је Петар Божовић који је прочитао део Његошеве поеме „Луча микрокозма“ уз пратњу Првог београдског певачког друштва. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 13 април 2014 18:50
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015