Кућа Добрих Вести

Login

Сабина и Срђан Шокац шампиони Србије у миксу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1miksparoviosvajacimedaljasasudijamaipredstavnikomMZStaraMoravicaСТАРА МОРАВИЦА - Куглашки и брачни пар Сабина и Срђан Шокац (Пионир, Суботица – Београд) освојио је титулу првака Србије у микс паровима на шампионату одржаном на новој куглани у Старој Моравици.


У финалу, савладали су после „златних кугли“ пар Маријана Савић Панић – Ласло Фекете (Еђшег – Санта Виса пром). У сетовима је било 1:1 (142:147 и 140:136) па су одлучивале додатне две кугле и Сабина и Срђан Шокац су били успешнији 14:10. Они су чланови Пионира, односно Београда, екипа које су ове године освојиле дуплу круну српског кулања - првенство и куп.
Бронзане медаље припале су Ренати Вилов и Пери Скендеровићу (Пионир - Спартак 024) и Кристини Љубенковић и Александру Милинковићу (Победник, Београд – Водовод, Крагујевац). Ренати Вилов је ово трећа медаља са Шампионата Србије ове године. Има злато појединачно – комбинација и бронзу појединачно - класик.
У полуфиналу, микс Сабина Шокац – Срђан Шокац је победио пар Љубенковић – Милинковић са 2:0 у сетовима (151:146, 136:131). И у другом полуфиналу, Маријана Савић Панић - Ласло Фекете против Ренате Вилов и Пере Скендеровића, било је 2:0 у сетовима (136:110, 132:131).
Учествало је 16 микс парова, десет са Првенства Србије – Војводина и шест са Првенства Србије – Центар. Судио је Арпад Борош.
Представник Куглашког савеза Војводине Мирко Чуквас уручио је представнику клуба Слобода из Старе Моравице Богардију кугле „петнаестице“ које се користе за пионирске категорије и школовање најмлађих куглаша и куглашица.
Прошле године тутулу је освојио пар Гордана Маринковић – Горан Буква (ЕДБ - Цар Лазар). У 2012. шампиони су били Зорица Бараћ (ЖКК Апатин) и Ђорђе Јованић (Апатин), док су 2011. прваци били Невенка Јоковић (Пионир) и Велимир Јоковић (Хајдук, Кула).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 04 мај 2014 19:43
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија