Logo
Одштампајте ову страницу

Гимнастичари се пласирали на Европске олимпијске игре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gimnastika sofija apel za pomocСОФИЈА - Мушка гимнастичка врста Србије освојила је 24. место у конкуренцији  38 селекција на Шампионату Европе у спортској гимнастици у Софији и пласирала се на прве Олимпијске игре Европе  у Бакуу идуће године.


У Софији је први пут у историји Србија имала и мушку  јуниорксу врсту која је  заузела 22. место у конкуренцији 30 селекција.
Сениори су од 18 излазака на справе имали само две озбиљније грешке. Бојан Дејановић имао је један од најбољих резултата на великим међународним такмичењима, освојио је 78,432 бода. Милош Пауновић, уз две грешке на такмичењу, урадио је изузетно добро остале четири справе. Гаврило Илић, Роберт Мештер и Стефан Илић покрили су преостале справе и допринели да репрезентација оствари изузетан успех и пласман на Олимпијске игре Европе. У сениорској селекцији били су: Милош Пауновић, Гаврило Илић (Ниш), Бојан Дејановић, Роберт Мештер и Стефан Илић (Војводина, Нови Сад),.
Јуниори, Никола Јурковић и Иван Дејановић су на првој спрваи, коњу са хватаљкама, пали и освојили мало бодова. Следило је, када је прошла трема, боље вежбе и уз мање грешке су завршили такмичење, освојивши укупно 221,185 бодова и 22. место у конкуренцији 30 репрезентација.
Посебно се истакао Петар Вефић, који је савршено одвежбао, освојио је 77.198 бодова и 38. место у конкуренцији од 85 гимнастичара у вишебоју и укупној конкуренцији од 151 такмичара.
Петар Величковић заузео је 50. место са 75,398 бодова. Петар, с обзиром да је рођен 1997. био је наш једини кандидат за пласман на Олимпијске игре младих у Кини. На жалост, освојио је 23. место у квалификацијама, и није ушао у квоту од 19 гимнастичара из Европе, недостајало му је само 0,80 бодова.
gimnastika BOJAN DEJANOVIC EVROPSKO MSG 2014.KONJ-2Јуниорска екипа, обзиром да је била најмлађа на првенству, оставила је добар утисак и пред њом тек предстоје успеси на великим међународним такмичењима. Петар Вефић остварио је довољан број бодова за квалификацију на Олимпијске игре младих ове године, међутим не може да учествује, обзиром да је млађи. Састав јуниорске екипе био је  Петар Вефић (Партизан Костолац), Петар Величковић (Ниш), Иван Дејановић и Никола Јурковић (Војводина, Нови Сад).
Стручни тим сачињавали су тренери Владимир Дракулић, Душан Маровић и Јакоб Матић, судије Саша Величковић и Роберт Милутиновић, тим лидер и шеф делегације био је Геза Микеш.
Европска гимнастичка федерација позвала је нашег судију Дејана Дејановића да буде врховни судија на разбоју у току целог такмичења.
Успех гимнастичке репрезентације на Првенству Европе остварен је уз велики труд и рад стручног тима. Први пут реализоване су планиране припреме и резултат није изостао.
Током такмичења сви репрезентативци и стручни тим пратили су дешавања у Србији, где су се сви борили против незапамћених поплава. Руководство репрезентације обавестило је земље учеснице о догађајима у Србији и  линку за обавештење о могућности помоћи настрадалима. Поред тога са организатором такмичења и Европском гимнастичком федерацијом направиљена је и фотографија свих чланова тима Србије и транспарентом “Помозите Србији у борби против поплава”“. Ова фотографија са молбом и инструкцијама за помоћ објављена је на званичном сајту такмичења и на званичној фејсбук страни Првенства.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 мај 2014 16:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015