Кућа Добрих Вести

Login

Нови изазови Андрее Арсовић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1druzenjeandreasanovinarima2БЕОГРАД - Европска вицешампионка из Москве ове године стрелац Паризана Андреа Арсовић једва чека да почну такмичења на два „везана“ Светска купа у Минхену (6.- 12. јун) и Марибору (12.- 20. јун) јер је због поплава непланирана пауза трајала скоро месец дана!


- Ужелела сам се такмичења, никада се није догодило да у сред сезоне направимо овакву паузу. атастрофалне поплаве су нам потпуно пореметиле програм. Уместо на стрелиште ишла сам, са осталим спортистима и стрелцима да сакупљам помоћ  и помажем пострадалима. Са осталим стипендистима Министарства омладине и спорта Србије издвојили смо и део стипендија. Молим вас да поново упутите апеле свим људима добре воље да СМС порукама на 1003 помогну, јер није све готово и помоћ је још увек неопходна -  рекла је на дружењу са новинарима у прелепом,  реновираном ватреном стрелишту клуба Партизан,Андреа Арсовић.
АндреаАрсовић је упознала представнике „седме силе“ и са својим пушкама и опремом. Истакала је да је дисциплина МК пушка тростав најтежа у конкуренцији жена и да три става, клечећи, лежећи и стојећи морају да буду перфектни ако се жели висок резултат. Одржала је и малу шлу стрељаштва за новинаре који су се, потом, и такмичили.
- Чекају нас два јака такмичења, Светски купови у Минхену и Марибору, планирамо средином  јула одлазак у Гранаду на тест такмичење пред Шампионат света који ће се у  том граду одржати у септембру.  Пре тога имаћемо на домаћој сцени и финале Купа СС Србије крајем јуна а  после међународног турнира у Гранди одржаће се и јуниорска и сениорска Првенства Србије, а крајем јула и почетком августа је јака међународна „Велика награда Новог Сада“ тако да очекујем да ће до 6. септембра када почиње Првенство света у Гранди  стрелци бити у оптималној форми – истакао је Срећко Пејовић спортски директор СС Србије који је био гост на дружењу.
1druzenjesviПејовић је посебно указао на  висок углед српског стрељаштва у свету:
- Наше две такмичарке Андреа Арсовић и Ивана Максимовић су у Европи међу пет, у свету међу десет најбољих пушком. Мало који  наш спорт може да се подичи да има такве две светске звезде. Не преносимо притисак на њих и тренере, али морамо да кажемо да су међу фаворитима за трофеје и у Гранди...
Драган Доневић, тренер Андрее Арасовић, је говорио о новим изазовима, од којих ће највећи бити управо у Гранади:
- Ваздушном пушком у Гранди ће првих пет освојити олимпијске визе за Рио, а МК пушком првих шест. Борбе за одлазак на олимпијски турнир у Рију наставиће се у 2015. када ће на четири Светска купа прва три  у свакој дисциплини добити „олимпијске улазнице“,  а на Првенству Европе у Ђеру 2016. поделиће се још по пет виза ваздушном пушком. Стрелац који освојио у Гранди олимијску визу у било којој дисциплини више не конкурише, тако да ће на  каснијим такмичењима, посебно у 2016. и осмо место биће довољно за пласман на ОИ. Али, уједно ће расти и притисак јер ће то бити и „последњи воз“. Очекујемо да ћемо у Рију имати од пет до осам стрелаца, имамо квалитет да то испунимо. Они ће око 20 пута изаћи на ватрену линију и ту је шанса да поново будемо, као у Лондону,  најуспешнији спорт на Олимпијским играма - нагласио је Доневић.
На првом Свеском купу у Форт Бенингу у марту сребром су се окитили Ивана Максимовић и Милутин Стефановић (обоје ваздушном пушком) а бронзаним одличјима Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Андрија Златић (МК пиштољ). Доневић је указао да су стрелци спортску јавност и медије навикли на медаље што је додатно оптерећење:
1druzenjeandreapokazuje- Веома је тешко освојити медаљу  када на Светски куп дође преко 100 стрелаца у дисциплини. Нама тренерима је и улазак у финале изузетан успех, али новинари уживају да пишу само о медаљама. Захваљујем се у име стрелаца Министарству омладине и спорта Србије, Олимпијском комитету Србије и Стрељачком савезу Србије на подршци нашим програмима. Имамо квалитетну опрему  и са те стране смо уз раме са светским врхом. Недостаје нам само МК стрелиште да се не припремамо и тренирамо у иностранству.
Срећко Пејовић је указао, уз недостак стрелишта, на још један огроман проблем који прети да угрози програм а то је недостатак врхунске МК муниције:
- Тендер за увоз најквалитетније муниције за спортско стрељашво је пропао  јер се нико није јавио! То је велики проблем и мораћемо да потражимо помоћ и од владе и ресорног министарства. Имамо сјајне услове код фирме Илеј која је број један у свету и обезбеђена су и  средства да купимо тестирану МК муницију, али шта вреди када не можемо да испунимо оно то прописују јавне набавке јер нема заинтересованих! Друге земље у региону, у овом домену не познају јавне набавке и мораћемо уз пуно разумевање надлежних да што хитније нађемо решење, јер не можемо на припреме и такмичење ако немамо МК муницију. Ми смо специфичан спопрт, метак и дијаболу  само једном можемо да користимо, нисмо кошарка па да једном лоптом играмо целу сазону...
Одржано је и такмичење новинара у гађању МК пушком. Победила је екипа Мондоа. Дружење је организово  тим за односе са јавношћу Андре Арсовић из агенције „Њу медија тим“ који је водила Слађана Старчевић. Приствовао је и председник Стручне комисије ССС Никола Марић као и друге угледне званице и пријатељи стрељачког спорта.


Последњи пут измењено понедељак, 02 јун 2014 15:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија