Кућа Добрих Вести

Login

Коростилов позлатио пиштољ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1korostilovsapeharomzanajboljegucesnikavnbgd2013НАНКИНГ - Украјински стрелац, 16 - годишњи Павло Коростилов освојио је златну медаљу у гађању вазушним пиштољем другог дана стрељачких такмичења у Нанкингу на Олимпијским играма младих са 203,4 круга. Био је 3,6 кругова бољи од „сребрног“  17 – годишњег Чеон Гионг Кима (Кореја) који је „убио“ 199,8 кругова, док је бронза припала 14 – годишњем Едуару Дортомбу (Француска) са 178,6 кругова.


Коростилов је пре финала, које је вредело 566 кругова, био други са 582 круга. Прво место држао је Ким са сјајних 587 кругова, док је трећи био Дортомб са 576 кругова.

Коростилов вишеструки победник и у Београду 

Љубитељи стрељаштва у Србији добро познају 186 сантиметра високог Коростилова. На „Интернационалном првенству Београда“ у децембру прошле године, Коростилов је освојио пехар Секретаријата за спорт и омладину Боеграда за најбољег такмичара дводневног турнира. Победио је првог дана у јуниорској конкуренцији на „Трофеју београда“, а потом другог дана  и у апсолутној конкуренцији на „Великој награди Београда“. „Трофеј Београда“ за јуниоре освајао је и 2012.


Коростилов је ове године у Минхену на Светском купу освојио бронзану медаљу ваздушним пиштољеме за сениоре. У Москви, на ЕШ у фебруару, постао је јуниорски шампион Европе ваздушним пиштољем и поставио светски јуниорски рекорд финала. У Осијеку  на Првенству Европе МК оружјем прошле године освојио је злато спорт пиштољем  и са 590 кругова поставио омладински светски рекорд основног дела. У Осијеку је освојио и сребро стандардним пиштољем.


Две европске бронзе има ваздушним пиштољем 2012. у Болоњи и 2013. у Одензеу. Свестран је стрелац, гађа свим врстама пиштоља - ваздушним, МК пиштољем слободног избора, стандардним пиштољем, спорт пиштољем и МК пиштољем – брза паљба. Мајка му је стрељачки тренер, а отац Серхи је некадашњи репрезентативав СССР  и бронзани са ЕШ   1996. пиштољем средишњег паљења. Сестра Јулија је била десета ваздушним пиштољем на ОИ у Атини 2004. Као дечак добијао је од мајке новац да би био миран на стрелишту, а касније, када га је са муком натерала да почне да тренира пиштољем, „плаћала“ му је за сваки тренинг!

Млади стрелци Србије наступају 19. и 20. августа

Трећег дана такмичења у Нанкингу, у уторак 19. августа, на ватрену линију ће српска такмичарка Милица Бабић у гађању ваздушном пушком.  Други српски представник овим оружјем, Андрија Миловановић гађаће у среду 20. августа. Уз српске стрелце је и тренер Маријана Новковић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 август 2014 14:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија