A+ A A-

Уживајте у Панчевачким летњим вечерима

Оцените овај чланак
(4 гласова)

BrasorkestarfiksnaПАНЧЕВО - Четвртог викенда “Панчевачких летњих вечери”, у петак и суботу, 22. и 23. августа, посетиоци панчевачке Народне баште ће уживати у музици панчевачких уметника, али и изванредних извођача светске репутације. У музичком павиљону је од 19 сати концерт Брас оркестра, младих свирача на лименим дувачким инструментима, а сутрадан, у исто време, концерт Николе Ђурице из Београда, једног од најталентованијих кларинетиста данашњице.

 

Након претходног викенда, током којег су гости Народне баште у Панчеву, једног од најлепших градских паркова у Србији, имали прилику да чују танго програм Гудачког оркестра “Камерата”, да присуствују демонстрацији оријенталног плеса и уживају у звуцима харфе, наредни викенд обећава наставак квалитетног програма.

 

Брас оркестар – програм којим су подигли на ноге публику у Гучи, али и Европи

Брас оркестар, односно млади свирачи на лименим дувачким инструментима ће Панчевцима одсвирати програм којим су недавно подигли на ноге публику у Гучи и којим “жаре и пале” диљем Србије, али и Европе.

 

Већ у суботу, такође од 19 сати, у Музичком павиљону, у популарној волијери наше Народне баште, програмом “Трио за танго”, наступиће: Никола Ђурица, кларинет, један од тренутно најталентованијих кларинетиста на свету и асистент на Прашкој музичкој академији (Akademie múzických umění v Praze) уз Мирка Димитријевића на гитари и са гостом изненађења на перкусијама.

 

                                        NikolaDJuricaklarinetista

 

Циљ манифестације „Панчевачких летњих вечери“ је да свим суграђанима и гостима, а поготово онима који лето проводе у граду, летње врућине учине лепшим и садржајнијим. Сви програми Панчевачких летњих вечери су бесплатни за посетиоце.

 

Трећи викенд „Панчевачких летњих вечери“ био у знаку музике

 

У петак и суботу, 15. и 16. августа, трећег викенда “Панчевачких летњих вечери”, да подсетимо, посетиоци панчевачке Народне баште могли су да уживају у музици. У музичком павиљону концерте су одржали Гудачки ансамбл “Камерата”, а сутрадан четири панчевачке харфискиње.

 

“Панчевачке летње вечери” су почеле у петак, 1. августа, свечаним дефилеом Мажорет клуба “Мажореткиње Панчева”, а програм се наставља сваког августовског петка и суботе, од 19 сати у музичком павиљону Народне баште у Панчеву, за коју кажу да је најлепши градски парк у Србији.

Као и претходних година, организатор ове манифестације је Туристичка организација Панчева.

Студентска “Камерата”, оријентални плес и харфиксткиње

Гудачки ансамбл “Камерата” чине врсни млади музичари, махом сви студенти или дипломци музичких академија, под руководством Сретена Јовића, виолинисте из Панчева, такође студента Факултета музичких уметности у Београду. Њихов репертоар и њихова извођачка перфекција је позната поклоницима класичне музике и ван граница наше земље.

 

                                           Kamerata

 

Панчевачкој публици овог пута представили су се са танго програмом и то у петак, 15. августа, а сутрадан, у суботу, 16. августа, посетиоци волијере имали су привилегију да виде демонстрацију оријенталног плеса у извођењу Јелене Петровић из Београда.Jelena

 

У Панчеву, наиме, ускоро почиње са радом Школа оријенталног плеса “Аруена” коју води Инеса Шестериков, Београђанка која је прошле године била другопласирана у свету.

 

 

 

 

 

 

 

 

Након ове тачке из “1001 ноћи”, наступиле су панчевачке харфискиње: Емилија Ђорђевић, Хана Параушић, Сара Влајић и Ана Марија Франц која је недавно свирала на венчању Новака и Јелене Ђоковић. На програму су били њихови соло наступи и извођење дела Хазелмаса, Дусека, Сен Санса, Баха…

 

 

 

Циљ манифестације „Панчевачких летњих вечери“ је да свим суграђанима и гостима, а поготово онима који лето проводе у граду, летње врућине учине лепшим и садржајнијим. Сви програми су бесплатни за посетиоце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 20 август 2014 11:22
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани