Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовићева: "Нанкинг је прeдивно искуство"

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1oimladihIvanaMaksimovicБЕОГРАД - Стрелац Ивана Максимовић, вратила се из Нанкинга где је на другим летњим Олимпијским играма младих била у тим великих светских асова које је Међународни олимпијски комитет (МОК) изабрао за програм “Узор младим спртистима”. По завршетку, Ивана Максимовић је пренела  утиске:


- Олимпијске игре младих су за мене предивно искуство. Хвала Међународном олимпијском комитету што ме је изабрао да будем узор младим спортистима и кроз многобројне радионице и предавања пренесем нека искуства и животну причу. Бити међу врхунским спортистима и подмлатком који већ пуном паром хвата залет за велике успехе, је мени било право задовољство и надам се да сам успела у својој мисији. Ове игре се у много чему разликују од “великих“ игара, првенствено по атмосфери у селу и на борилиштима. Осећа се дух млаодсти и дивна лакоћа са којом се припремају за дане такмичења. Пријатељство и дружење су у првом плану. Иако сам врхунски спортиста коме је, када дође на такмичење, озбиљност на првом месту, ове игре су ме подсетиле да кроз љубав и уживање у ономе што радите долазе резултати и да није све “сурови” професионализам.
Српски стрелци су завршили учешће на другим летњим Олимпијским играма младих у Нанкингу са одличним пласманима: четвртим местом Андрије Миловановића у микс тиму, петим местом Миловановића у појединачном финалу и седмим местом Милице Бабић у појединачном финалу ваздушном пушком. Србија није имала представнике у дисциплини ваздушни пиштољ
Олимпијски тим Србије завршио је учешће такмичења на Олимпијским играма за младе у Нанкингу са две сребрне медаље: Немања Мајдов (џудо екипно) и Тамаш Кајдочи (дизање тегова).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 август 2014 16:09
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015