Кућа Добрих Вести

Login

Бо Бае Ки освојила злато са осмицом у распуцавању

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Ki-Koreja-strelicarsto-uvodnaЛОНДОН - Бо Бе Ки (Кореја) освојила је после екипне и појединачну олимпијску златну медаљу у Лондону пошто је у финалу победила са 6:5 Мексиканку Аиду Роман.

После пет рунди у распуцавању било је 5:5, па је одличивала додатна стрела. Ки је прва гађала и погодила осмицу.

Роман је имала велику шансу, да деветком освоји злато, али је и она погодила осмицу стим што је стрела била даље од ценра од стреле такмичарке из Кореје којој је, тако, припало злато.

Бронзану медаљу је освојила ја друга мексичка такмичарка Маријана Авита победивши Хатуну Лориг (САД) са 6:2.

Од 1984. до 2004. такмичарке Кореје су на свим олимпијским играма освајиле појединачне златне медаље. Једино су у Пекингу 2008. морале су да се задовоље сребром и бронзом. Тада је победила Кинескиња Џанг.

Ки је светска шампионка у микс тиму са СП 2011. и има екипну бронзу са тог такмичења.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 август 2012 14:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија