A+ A A-

Свечано отворен Дунавфест

Оцените овај чланак
(2 гласова)

muzikaaaaaБЕОГРАД - Амбасадор Француске у Београду Франсоа Гвазије Денио свечано је  отворио Четврти Дунавфест, који се ове године одржава од 5. до 13. септембра на Београдској тврђави.


Прве вечер која је одржана синоћ, на програму су била дела француских аутора – музика настала непосредно пре Првог светског рата, током рата и након њега. Музику Клода Дебисија, Франка Пуланка, Мориса РавелаФранка и Сезара изводили су наши најеминентији уметници: Катарина Јовановић, Дејан Синадиновић, ЛП Дуо и Симонида Јовановић.

 

Овогодишњи ДУНАВЕФСТ посвећен је обележавању стогодишњице од почетка Првог светског рата, са посебним нагласком на српско-француским везама које су обележиле тај период. Фестивал реализује НВО „ДунавФест“ и Јавно предузеће „Београдска тврђава“, уз подршку амбасаде Француске, Француског института и Града Београда, а под покровитељством Министарства културе и информисања.

 

Програм Фестивала припремио је Уметнички савет, кога чине редитељи Горан Марковић и Небојша Брадић и сопран Катарина Јовановић.

 

Музика београдских кафана – друго вече ДУНАВФЕСТА


„Mузикa бeoгрaдских кaфaнa, сaлoнa и клубoвa“ – староградске песме из албума Јована Фрајта на програму су другог дана ДУНАВФЕСТ-а. Програм ће бити одржан у суботу, 6. сeптeмбра у 20.00 часова у Павиљону Цвијета Зузорић на Калемегдану.


Песме изводе студeнти сoлo пeвaњa Фaкултeтa музичкe умeтнoсти у Бeoгрaду: Вaњa Tрajкoвић (сoпрaн), Mинa Глигoрић (сoпрaн), Eмилиja Пeтрoниjeвић (сoпрaн) и Зoркa Mиливojeвић (клавир): „Крeћe сe лaђa фрaнцускa“, „Taмo дaлeкo“, „Aдиo Maрe“, „Дa знa зoрa“, „Mилкинa кућa“, „Сaгрaдићу шajку“, „Штo сe бoрe мисли мoje“, „Mируj, срцe мoje“, „Tкo je срцe у тe дирнo“, „Нa срeд сeлa чaђaвa мeхaнa“, „Виjу вeтри“, „Вeнeциjaнa“, „Из лeпих, срeтних дaнa“.


Улаз је слободан.

Извор: Кућа добрих вести/ЈП Београдска тврђава


Последњи пут измењено субота, 06 септембар 2014 16:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани