Logo
Одштампајте ову страницу

Прва едукативна интернет телевизија у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

linkkkkkБеоград - Грађани Србије ће први у региону имати прилику да гледају нешто потпуно ново – едукативну онлајн телевизију.

 

LINKeduTV (http://www.linkedu.tv/)је прва телевизија, не само у Србији, већ и у целом региону, која ће емитовати само образовни програм.


На 12 канала гледаоци ће моћи да прате садржаје из области маркетинга, информационих технологија, економије, менаџмента, успешног вођења каријере, предузетништва, мотивације, дизајна, успеха, али и оне који су градиво основне и средње школе – и све то урађено у сарадњи са стручњацима из одређених области који имају сертификовано знање, најавила је LINKgroup.

 

LINKeduTV, као нешто потпуно јединствено на овим просторима, обједињује све што је најбоље и најкорисније на интернету, и на савремен и забаван начин приближава образовање кориснику.

 

Зашто свеће горе, где нестаје сва њихова маса? Како се бранимо од бактерија, може ли чоколада да нас учини паметнијима? Како свако од нас може да научи математику? Али и како да успешно преговарамо о повећању плате, како да мотивишемо купца да нам се стално враћа, како да брзо и лако овладамо 3Д ефектима, како да обрадимо фотографију, те како да постигнемо успех о којем нисмо ни сањали?

 

Ово су само неке од занимљивих и корисних тема које ће гледаоци моћи да прате кроз различите емисије на LINKeduTV. Уместо забавне серије или теленовеле, пред спавање је можда боље да погледамо интервју с неким од најуспешнијих људи у нашем окружењу, који ће нас подстаћи да сутра насмејани одемо на посао, поручују креатори ове телевизије.

 

По подацима које поседујемо, у нашој земљи телевизију гледа 98 одсто становника. То значи да практично сви у Србији гледају телевизију. При томе, недељно скоро 17 сати проведемо гледајући телевизију, а занимљиво је да више од три четвртине српских корисника интернета гледа видео садржај онлајн.


Кад већ толико гледамо телевизију, зашто не бисмо то време искористили за то да нешто и научимо?


Могућност постављања сопственог едукативног садржаја


Како би свако на једном месту пронашао све што га занима у некој области, на LINKeduTV су осмислили другачији, интерактиван и занимљив приступ едукацији.

 

У будућности ће у поптпуности бити искоришћени сервиси које нуди интернет технологија заказивање гледања, гледање емисија на захтев, софтистицирана претрага садржаја, мобилне апликације за праћење телевизије, могућност постављања сопственог саржаја гледалаца и још много тога.


„Нудимо могућност да гледаоци сазнају и науче нешто ново, а да то није „бубањем” из књига, већ кроз веома занимљиве видео-записе, туторијале и интервјуе, на начин који је најближи савременим генерацијама. Откривање нових ствари и присвајање нових знања не сме да буде досадно, већ треба да представља уживање“, кажу на LINKeduTV.


Циљ LINKeduTV је да унапреди свест о потреби образовања, да промени парадигму да је оно напорно и незанимљиво, као и да, кроз искуства и савете најуспешнијих људи, помогне усавршавању, школовању и развоју каријере својих гледалаца. На тај начин LINKeduTVпомаже људима да буду успешнији на један нов, потпуно другачији начин.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 12 септембар 2014 14:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015