Кућа Добрих Вести

Login

Розе трка на штиклама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

rozeБЕОГРАД - Традиционални хуманитарни догађај под називом #MilionRazloga биће одржан 18.октобра у Београду.

 

Циљ овогодишње кампање #MilionRazloga јесте да подигне свест о важности превенције и ране дијагностике у борби против рака дојке, као и да помогне прикупљање средстава за подршку едукативним и програмима психосоцијалне помоћи женама и њиховим породицама у организацији Националне асоцијације оболелих од рака (НАЛОР), преноси портал trcanje.rs.

 

„Целе године промовишемо трчање и посебан осврт и енергију улажемо у повећање броја тркачица. А сваког октобра, од 2012. наш сајт учествује у некој од акција посвећеној борби против рака дојке. Ове године подржавамо #MilionRazloga и позивамо вас да се укључите. Верујем да постоји милион разлога за #МилионРазлога”, каже Урош Змијанац, менаџер сајта trcanje.rs.


Догађај ће се одржати 18. октобра у Кнез Михајловој, у 13 часова.
У Србији сваке године оболи приближно 4000, око 1600 жена умре од рака дојке. Откривен на време, рак дојке је излечив у више од 90 одсто случајева.


Током процеса излечења подршка околине и најближих често је од пресудног значаја.


Постоји бар #MilionRazloga зашто да трчите у суботу 18.октобра, код чесме (плато испред филозофског факултета). Претрчава се 21 метар 95 цм. Али у штиклама розе боје.


Број тркача ограничен, за првих 20 пријављених тркача ципеле су обезбеђене.

 

Циљ овогодишње кампање #MilionRazloga јесте да подигне свест о важности превенције и ране дијагностике у борби против рака дојке, као и да помогне прикупљање средстава за подршку едукативним и програмима психосоцијалне помоћи женама и њиховим породицама у организацији Националне асоцијације оболелих од рака (НАЛОР).

 

Традиционални догађај под називом #MilionRazloga биће одржан 18.октобра у Београду, у организацији Авон акције за борбу против рака дојке, Фонда Б92 и Америчке амбасаде.


Ружичасту шетњу централним београдским улицама, употпуниће ове године и симболична трка на штиклама којом ћемо показати сву подршку женама, док ће се на хуманитарном базару на отвореном представити организације и удружења у оквиру НАЛОРа који ће информацијама и саветима помоћи присутним суграђанима.


Ако желите да учествујете пријавите се ОВДЕ.

 

Покажимо женама да нису саме!

 

Кажимо женама које се боре са раком дојке да нису саме и да не одустају!


Кажимо женама које су здраве да се редовно контролишу јер рана дијагноза може да им спаси живот!


Покажимо женама колика је наша подршка у борби против рака дојке!

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 13 октобар 2014 21:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија