Logo
Одштампајте ову страницу

Свечано обележен Дан општине Звездара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

161014-danopstine3БЕОГРАД - Сећање на ослобођење Звездаре у Другом светском рату пре 70 година и 60 година рада Дома здравља Звездара обележен је ове седмице.


Централни догађај дана била је Свечана академија која је одржана у четвртак 16. октобра посвећена сећању на ослобођење Звездаре од фашизма у Другом светском рату и 60 година рада Дома здравља Звездара која је одржана у „Звездара театру” у сали „Бата Стојковић”.

dan
Едип Шерифов, председник ГО Звездаре је рекао да 16. октобра обележавамо 70 година од ослобођења општине Звездара и ослобођења града Београда и да је то дан када се сећамо антифашистичке борбе, једне од највећих тековина двадесетог века, одајући пошту и признање генерацијама наших предака који су ослободили Звездару и омогућили нама извеснију и сигурнију будућност.


„Ми се данас другачије и не са оружјем боримо за квалитетнију Звездару, првенствено водећи рачуна да створимо што боље услове за развитак и развој наше деце и генерација младих који долазе иза нас, учећи их на тековинама те антифашистичке борбе, али данас у духу људских права, солидарности, једнакости и стварања још квалитетније локалне заједнице“.

 

Драгана Трифуновић Балановић, директорка Дома здравља Звездара је рекла да јој је част и задовољство што на овај дан може да представи шездесетогодишњи рад Дома здравља Звездара. Она је рекла да ће запослени у Дому здравља Звездара дати све од себе да унапреде здравствене услуге у овој установи.


Рецитовање песама Оскара Давича


У пригодном културно уметничком програму који је изведен према сценарију чији је аутор драмски писац Ненад Прокић, а који је водио глумачки пар Данијела Врањеш и Владислав Михаиловић, гости су имали прилику да чују извођење хора Српско-јеврејског певачког душтва, са диригентом Радетом Пејчићем и делове песама Оскара Давича које су рецитовали глумци-водитељи програма.

dan2
Обележавање Дана општине на Звездари је почело 16. октобра у јутарњим часовима када је Едип Шерифов, председник општине, са сарадницима, примио представнике СУБНОР-а који су учествовали у ослобођењу Звездаре и Београда и њихове потомке.


Након тога, делегација оштине Звездара је парку код Шесте београдске гимназије одала почаст и положила венце на споменик погинулима у Другом светском рату.


У току дана одата је почаст погинулима и положени су венци и на обновљеној табли са списком страдалих у Другом светском рату код чесме испред Старе школе у Миријеву, Школски трг 2.


Организоване су и друге активности. За грађане Звездаре и Београда од 10 до 13 сати у СЦ “Олимп“ су одржани бесплатни здравствени прегледи које је организовао Дом здравља Звездара где су заинтересовани грађани могли да провере своје здравље (висину, тежини, крвни притисак, ниво шећера у крви, итд) и добију савете стручњака о здрављу и исхрани.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 октобар 2014 23:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015