A+ A A-

Арсовићева трећа на "Трофеју шампиона"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1AandreagabalakrajГАБАЛА - Андреа Арсовић, српска репрезентативка освојила је треће место ваздушном пушком у ревијалном такмичењу „Трофеј шампиона“ последњег дана финала Светског купа у стрељаштву Габали у Азербејџану.


Победео је Италијан Николо Камприани  и освојио једину, али вредну, награду од 5.000 евра. Друго место припало је Кинескињи Си Линг Ји, док је трећа била Андреа Арсовић. Четврто место припало је Назару Логинецу (Русија). У овом такмичењу учествују само освајачи медаља у свим дисциплинама пушком и пиштољем, гађа се ваздушним оружјем, дуелно на испадање уз музику и навијање.
 Арсовићева је првог дана финала Светског купа освојила „сребрни“ кристални глобус Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) ваздушном пушком и поновила успех из финала у Минхену прошле године када је такође била „сребна“ али МК пушком тростав.
Четвртог дана финала Светског купа у Габали Дамир Микец је МК пиштољем заузео пето место.
У финалу ваздушном пушком  гађала је и Ивана Максимовић и била је седма.
Зорана Аруновић ваздушним пиштољем  је у финалу освојила осмо место. Ваздушном пушком Милутин Стефановић је заузео девето место, а МК пиштољем Андрија Златић је био десети.
Резултати петог дана Светског купа у дисциплинама у којима Србија није имала представнике – МК пушка 60 метака лежећи, мушкарци: 1. Даниел Бродмеиер (Немачка) 210,5 кругова, 2. Шенг Бо Џао (Кина) 208,5, 3. Хенри Јунгхаенел (Немачка) 187,9 итд. Финале вредело 624,3 круга, пре финала најбољи је био Џао са 630,3 круга.
Гађање глинених голубова – скит, мушарци, за злато: Ди Јин (Кина) - Азми Мехел (Египат) 15:15, распуцавање до првог промашаја 22:21, за бронзу: Александар Землин (Русија) - Стефан Нилсон (Шведска) 16:14.  Финале је вредело 122 голуба.
 Скит – жене, за злато: Албина Шакирова (Русија) - Менг Веи (Кина) 15:11, за бронзу: Данка Бартекова (Словачка) - Диана Бокоси (Италија) 15:12. Финале вредело 69 голубова. Хали Дан (САД) је у основном делу изједначила светски рекорд са 74 голуба (од 75 могућих).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 октобар 2014 17:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани