Logo
Одштампајте ову страницу

Стрелци се представили на Сајму спорта у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1STANDSSCБЕОГРАД -  Стрељачки савез Србије на штанду 7 у хали 2 „Београдског сајма“ представио се посетиoцима другог дана Сајма спорта. Домаћини репортерима Предрагу Милинковићу и Радославу Симићу  били су стрелци Јасана Шекарић, Ивана Максимовић, Андреа Арсовић, Леа Алексић и Миленко Себић, спортски диретор СС Србије Срећко Пејовић и олимпијски шампион из Сеула 1988. Горан Максимовић.


- Сајам спорта је лепа прилика да стрељаштво, кога нема много на ТВ, приближимо обичним љубитељима спорта – рекао је Срећко Пејовић.- Велику захвалност дугујемо Министарству омладине и спорта Србије, као и ОКС који подржавају наше програме и да није тога, јер нисмо атрактивни за спонзоре, не бисмо, слободно могу да кажем, уопште постојали.
Пејовић је истакао да је идућа година „ударна“ за  стрељачки спорт:
- На четири Светска купа, Првенству Европе МК оружјем у Марибору и првим Европским олимпијским играма у Бакуу вадићемо нове олимпијске визе за Рио.  Уз две које већ имамо, очекујемо да се на крају идуће године нађемо близу, па чак и да пребацимо,  бројку од  шест „улазница“ за Рио 2016. Последња шанса нам је Првенство Европе ваздушним оружјем у Ђеру у Мађарској почетком 2016.
1STANDSSS1Горан Максимовић је нагласио да је стрељаштво један од наших најуспешнијих олимпјских спортова, да је Јасна Шекарић  међу најтрофејнијим стрелцима у историји са пет олимпијских медаља, као и да  је узлет почео управо у Сеулу 1988:
- Тада смо Јасна и ја освојили златне медаље, Јасна је освојила и бронзу и почео је пут стрељаштва ка олимпјским врховима. У Атланти 1996. је Сања Ивошев освојила две медаље, злато и бронзу, и ушла у историју – истакао је Горан Максимовић који је пет пута учествовао на ОИ као стрелац и једном као тренер.
Ивана Максимовић са олимпијским сребром из Лондона, донела је у породици Максимовић другу олимпијску медаљу и претекла тату, који је до трофеја дошао на својим другим олимпијским играма.
- Први циљ циљ догодине је да освојим олимпијску визу за Рио и да се, потом, добро припремим. У Лондону сам први пут гађала на олимпијском турниру и освојила медаљу. Обавезе су сада веће, а и очекивања и знам да ме, због тога, чека само тежак рад...
Миленко Себић је објаснио како изгледа опрема – јакна и панталоне од чврсте тканине које помажу да се стрелац правилно намести у став, специјалне ципеле и рукавице и, наравно, пушка:
- Ова сезона ми је донела екипну светску бронзу  у Гранади и дала ми посебан мотив да се још интензивније припремам за поход на олимпијску визу догодине – истакао је Себић.
1STANDSSS2Андреа Арсовић је на Шампионату света у Гранади у септембру прва донела српском спорту олмпијску визу освајањем петог места у финалу ваздушном пушком:
- Оно што смо, у овој години, планирали мој тренер Драган Доневић и ја смо остварили, сада су на реду битке за медаље на такмичењима у идућој години, које ће, уједно, бити најбоље припрема на путу до Рија – нагласила је Андреа Арсовић.
Јасна Шекарић је пиштољем донела у Гранади Србији другу олимпијску визу:
- Иза мене је  седам учешћа на Олимпијским играма и надам се да ћу учествовати и на осмим - рекла је Јасна Шекарић.- Мислим да ћемо имати бројну и квалитетну  олимпијску селекцију кроз две године.
Кћерка Јасна Шекарић Леа Алексић, гађа пиштољем у клубу Нови Београд Ушће и на сајму је, са још неколико такмичарки овог клуба, као и Партизана и Црвене звезде асистирала  посетиоцима који су желели да гађају „ласерском“ пушком и пиштољем на импровизованом стрелишту поред штанда:
- Мени је мама тренер, али то није проблем, мислим да добро сарађујемо. Задовољна сам резултатима у овој години, ушла сам и у јуниорску репрезентацију и надам се да ће догодине бити још боље.
У вредном тиму Стрељачког савеза Србије на штанду су и Драган Доневић, Слободан Купрешанин, Петар Подрашчић, Стефан Вишекруна као и други стрељачки радници, који су позвали посетиоце да и последњег дана, у суботу, дођу и провере да ли имају око соколово и мирну руку...

Избор: Куча добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015