Logo
Одштампајте ову страницу

Амбасадорка Индије поклонила књиге Народној библиотеци Србије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ambasadorБЕОГРАД - Амбасадорка Републике Индије у Републици Србији, госпођа Нариндер Чаухан поклонила је Народној библиотеци Србије 60 књига индијских писаца и више издања из области историје, културе и привреде Републике Индије.

 

Чаухан, која је Народну библиотеку Србије посетила поводом новогодишњих празника, обишла је централну читаоницу у пратњи в.д. управнице те културне установе госпође Светлане Јанчић.

 

Луксузна издања индијских издавача, смештена на видном месту централне читаонице, од сада су на располагању многобројним корисницима Народне библиотеке Србије.

 ambasadorka2

На предлог амбасадорке Индије ускоро ће бити потписан и Меморандум о сарадњи између националних библиотека Индије и Србије, што подразумева, не само размену књига, већ и искустава у начину коришћења библиотечких фондова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 децембар 2014 12:45
Gordana Zankovic

ГОРДАНА ЗАНКОВИЋ - Рођена, живи и ради у Београду као новинар и преводилац.
Четрдесет година радног стажа провела је у обе професије, a у новинарству највећи део бавећи се питањима религије, претежно догађајима везаним за цркве и верске заједнице у Србији.

,,Кућа добрих вести" је права прилика да искуство које сам стекла у сусрету са умним људима и посебно људима од вере, филозофома, теолозима и другим који верују да је добро једино право опредељење, пренесем онима који тај пут следе и желе то да чују!

Као књижевни преводилац објавила је више превода са француског, италијанског и енглеског језика. Судски је тумач за француски језик.

Завршила је Девету београдску гимназију и Филолошки факултет, одсек за романистику.
Мајка је две предивне ћерке Милице и Невене!

Најновије од Gordana Zankovic

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015