Кућа Добрих Вести

Login

Ана Суботић заузела 71. место у маратону на ОИ

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ana-uvodnaЛОНДОН, 5. августа - Атлетичарка Србије Ана Суботић зауела је у маратонској трци на Олимпијским играма у Лондону 71. место са временом 2:38,22 часова.

Друга наша представница у марaтoнu Оливера Јевтић није завршила трку, јер је одустала на око 25 километра од старта. Титулу олимпијског победника у маратону за жене освојила је Тики Гелани из Етиопије у времену 2:23,07.

Сребрна медаља припала је Пришах Џепто из Кеније у времену 2:23,12, док је бронза отишла у руке Рускиње Татјане Петрове у времену 2:38,22.

У маратонској трци стартовало је 118 такмичарки. Током такмичења одустало је 11 атлетичарки, које нису издржале јак темпо водеће групе и кишовито време у Лондону. Међу одусталима је била и Оливера Јевтић, која није завршила трку ни на претходним Олимпијским играма у Пекингу 2008.

Зато је храбра Ана Суботић остварила прави подвиг. По прохладном и кишовитом времену, она се добро држала улицама Лондона. Иако је иза победнице Гелани заостала више од 15 минута Ани Суботић се нема шта приговорити.

Истрчала је један од најважнијих маратона у каријери и пред њоме је успешна каријера. Суботићева је на 35. километру имала време 2:10,55, а на 40. км 2:30,01.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 август 2012 18:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија