Logo
Одштампајте ову страницу

Максимовић и Тодоровић за катедром у Москви

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1Dkursmoskva2МОСКВА - Српски тренер Горан Максимовић олимпијски шампион из Сеула 1988. носилац „А“ тренерске лиценце за ваздушну пушку и физичку припрему спортиста Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) и Жељко Тодоровић црногорски стручњак, носилац „А“ тренерске лиценце ИССФ и директор Стрељачке академије ИССФ за предмете ваздушни пиштољ, планирање тренинга и селекцију спортиста, водили су успешан „Д“ тренерски семинар за руске тренере у Москви у тренажном центру „Фокс лоџ“.


- Тренинг центар је као из бајке, у нетакнутој природи на око два сата вожње од Москве и са балкона смо гледали јелене и кошуте како се шетају. Услови су изванредни, ништа не недостаје, имају чак и играоницу за децу, а на стрелишту за глинене голубове „Фокс лоџ“ ће се 2017. одржати Шампионат света – каже Горан Максимовић.- На курсу је било 37 тренера из целе Русије, а међу њима и позната стрељачка имена Ана Малухина, Светлана Смирнова, Татјана Крилова… као и  Сергеј Кодрин главни тренер руске репрезентације за пиштољ.
Пре овог курса одржана су два “Д” курса за глинене голубове, а ово је био први “Д” курс за пушку и пиштољ у  Русији. Максимовић је посебно истакао:
1DKURSMOSkvaPOGLEDSABALKONA2- Полазници су били врло задовољани предавањима, а доказ је да су нас, у слободно време, од 13 часова, молили за разговор и тражили  шире одговоре на поједина питања. Били смо принуђени да, уместо обиласка стрељачког центра како је планирано,  направимо додатне стручне консултације.
Руско стрељаштво, у које држава изузетно улаже,  је добро почело пут ка Рију јер је  на Шампионату света у Гранади, Русија освојила пет олимпијских виза и укупно 40 медаља (9 – 13 -18). Била је трећа по олимпијском принципу (више златних одличја) иза Кине и Немачке, а по укупном броју трофеја друга иза Кине (44).

(Групна фотографија добијена љубазношћу Рината Ајупова)

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 децембар 2014 16:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015